Makelaar Lutjegast

Gezocht naar “makelaar Lutjegast”? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wanneer wij uw huis in en om Lutjegast verkopen, doen wij dat toch écht anders dan alle andere makelaars in de regio Lutjegast.

Funda makelaar Lutjegast

De Flexibele Makelaar is gespecialiseerd in (internet)marketing, waardoor u verzekerd bent van optimale presentatie en ranking op o.a. Funda en Google. Meer klikken op uw woning, betekent meer kijkers, wat weer bijdraagt aan een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst van uw huis.

Unieke NVM makelaardij Lutjegast

Ook in Lutjegast werkt De Flexibele Makelaar met Gratis Proef Verkopen (no cure, no pay; geen verkoop, geen kosten). Dit betekent dat u alleen betaalt als uw huis verkocht wordt. Verkoopt De Flexibele Makelaar uw huis niet? Dan betaalt u helemaal niets en kunt u na 6 maanden kosteloos afscheid nemen. Uw succes is ons succes, dit uiteraard met het meest optimale verkooppakket (klik hier voor meer informatie).

Nr. 1 makelaar Lutjegast

Bekroond tot nummer 1 makelaarswebsite van Nederland. Het bedrijf MakelMail en vakblad Vastgoed Actueel beoordeelden meer dan 3.500 websites van makelaars en De Flexibele Makelaar rolde daar als beste uit. Gemiddeld kreeg de makelaarswebsite een 8,2 op techniek, gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en populariteit. Prachtig nieuws! Een kroon op het werk en tegelijkertijd een uitdaging om de site nóg meer te optimaliseren.

De Flexibele Makelaar Lutjegast, dé (internet)marketing specialist.

Flexibele Match Lutjegast

Blijf net als duizenden anderen op de hoogte van het nieuwste huizenaanbod, zo ook in Lutjegast. Met de Flexibele Match blijft u ook in Lutjegast gratis automatisch op de hoogte van ons (nieuwste) aanbod. Dit betekent dat wij, voordat de woning elders aangeboden wordt, contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben.

Als u zich inschrijft via deze link, dan houden wij u zowel online als offline op de hoogte van ons woningaanbod in bijvoorbeeld Lutjegast. Dit betekent dat wij contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben. Dit doen wij 1-2 dagen voordat de woning op Funda komt. Tevens ontvangt u dan iedere week een overzicht van ons aanbod dat aan uw wensen voldoet.

Lutjegast

Lutjegast ligt in het westelijk deel van de provincie Groningen, in het zuidelijk Westerkwartier (tevens onderdeel van de gemeente Westerkwartier) en telt ongeveer 1.000 inwoners. Het dorp heeft een open bebouwing met veel groen. Er zijn drie toegangswegen en welke weg je ook neemt: steeds kom je het dorp binnen via een oude weg waar nog veel panden herinneren aan hun vroegere bedrijfsbestemming.

 Van oorsprong is Lutjegast ontstaan als een agrarische nederzetting en die sfeer ademt het nog steeds: een streek van rust en ruimte met ongerepte natuur- en weidevogelgebieden. Vanuit toeristisch oogpunt hebben vooral wandelaars en fietsers de streek ontdekt, mede door de prachtige routes die de laatste jaren tot stand zijn gekomen. Het dorp Grootegast is de hoofdkern van de voormalige gemeente Grootegast. De overige dorpen van deze voormalige gemeente zijn Doezum, Kornhorn, Niekerk, Oldekerk, Opende, Sebaldeburen.

Het oudste deel van Lutjegast is de Abeltasmanweg, gelegen op een smalle zandrug. Aan deze zandrug dankt Lutjegast dan ook de naam: 'lutje' (luttel) betekent 'klein' en 'gast' betekent hier 'geest' (=zandgrond). Rond het jaar 1300 werd officieel vaak de Latijnse naam "Minorgast" gebruikt.

Bij de Torenkerk, voorheen Nederlands Hervormde kerk, (zie oude afbeelding) bevindt zich het hoogste punt, 2.50 meter boven NAP. Ter vergelijking van de hoogteverschillen rond Lutjegast: ten westen van de Wieren liggen de Mieden, de vroegere madelanden, op oude kaarten wordt een deel aangegeven als 'Hoge Meeden', terwijl ze beneden NAP liggen.

 In oostelijke richting gaat de Abel Tasmanweg over in 'Westerzand' en 'Oosterzand'. Deze zandrug werd waarschijnlijk 2000 jaar voor Christus al bezocht door jagers, waarvan enkele vuistbijlen en een speerpunt zijn gevonden.

Abel Tasman

Lutjegast is de geboorteplaats van de beroemde zeevaarder en ontdekkingsreiziger Abel Tasman, wiens geboortehuis echter niet meer bestaat. Wel herinneren een monument en een gedenksteen aan Lutjegasts beroemdste zoon, evenals een straatnaam in het dorp, namelijk de straat waar Abel Tasman zelf aan heeft gewoond. 

In de tijd van Abel Tasman  was Lutjegast nog via een uitloper van de zeearm de Lauwers verbonden met open zee,de voormalige Lauwerszee (het huidige Lauwersmeergebied). Kenmerkend voor deze historie is het open landschap van dit deel van het noordelijk Westerkwartier waar de zee klei heeft afgezet. Terpdorpen kom je hier dus niet tegen: daar is de landaanwinning nog te jong voor.

 Ten zuiden van de zandrug, tussen Lutjegast en Grootegast, ligt een kleinschalig coulisselandschap, bestaande uit weidevogelgebieden met houtsingels. Het gebied kent afwisselend zandkoppen en veenafzettingen, met hier en daar klei-afzettingen. Plaatselijk is dit gebied sterk uitgeveend en er zijn nog veel petgaten te vinden.

Westerkwartiers Dialect in Lutjegast

Het Lutjegaster dialect het 'Westerkwartiers', is duidelijk een grensgeval. Taalkundig zijn de invloeden van drie provincies merkbaar: het dialect is een variant van het Gronings, maar qua verstaanbaarheid lijkt het meer op het Drents; het accent en de grammatica klinken echter nogal Fries en dat is verklaarbaar uit het feit dat 100 jaar geleden nagenoeg heel Lutjegast nog Fries sprak. Lutjegast is een grensdorp en dat is ook nu nog te merken aan het aantal dorpsbewoners van Friese afkomst en de vele zakelijke en sociale contacten met Friesland.

Bekijk het woningaanbod in Lutjegast van NVM Makelaardij De Flexibele Makelaar.

De Flexibele Makelaar is een NVM makelaardij met NVM vestigingen in Groningen (Grootegast, Hoofdstraat 116) en Friesland (Surhuisterveen, Jan Binneslaan 2a).

Wij werken samen met: