Flinke stijging verkochte woningen

Flinke stijging verkochte woningen

De meest recente cijfers van de NVM vertellen dat er niet eerder in 2020 zoveel woningen werden verkocht als in de afgelopen week. Het waren er zo’n 3700. Het aantal woningen wat te koop werd gezet is rondom de 4000. Dit is een flinke stijging met het aantal vóór de lockdown wegens corona; toen waren het er gemiddeld 3000.

Er is ook een verschil te merken in prijsklasses; het aantal huizen van meer dan een halve ton waard besloeg voor de crisis een 12% van de verkopen, in de afgelopen maand was dit al gestegen met 5% naar dus de 17%.

Geen negatieve voorspelling

De markt is alweer wat aangetrokken en op dit moment staan de verkopen weer op gelijk niveau als in 2019. Men wil toch met nadruk afstand nemen van een negatieve voorspelling. Je woning verkopen of er eentje kopen is een besluit voor de langere termijn. De consument vertrouwt er op dat het kopen van een huis met goed financieel advies een verantwoorde keuze is.

De gemiddelde prijs van verkochte woningen steeg met €10.000 de afgelopen maand naar €345.000. Nog steeds wordt er in meer dan de helft van de gevallen boven de vraagprijs verkocht. Dit zou wellicht nog steeds een gevolg kunnen zijn van woning-schaarste.

Stijgende huuprijzen

Ook in de vrije huursector werden er de afgelopen tijd meer huizen en verblijven aangeboden dan vorig jaar. De huurprijzen stijgen weer na een lichte dip tijdens het begin van de crisis. Een gemiddelde huurprijs ligt rond de €1230,- per maand. Dit geldt echter niet voor bijvoorbeeld Amsterdam, daar legt men maandelijks toch zo’n €1700,- neer. De andere vier grote steden laten een lichte daling zien.

Wilt u hierover meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met De Flexibele Makelaar op om dergelijke zaken te bespreken.

WhatsApp kan ook! +31 6 29 35 73 15 (dit telefoonnummer kan alleen gebruikt worden voor WhatsApp).

Wij werken samen met: