Elzeloane 12a, De Westereen te koop

De westereen

Elzeloane 12a

Prijs op aanvraag

Ik heb interesse in dit object

Verkocht: Helaas, dit object is verkocht.

Omschrijving

Elzeloane 12a, De Westereen te koop

Deze bouwkavel van ca. 1.101 m2 biedt u de mogelijkheid om uw eigen droomhuis te gaan realiseren.

Het perceel heeft als bestemming wonen en is gesitueerd in een plezierige en ruim opgezette woonomgeving. Bovendien op korte afstand van de uitgebreide voorzieningen die De Westereen te bieden heeft.
DE WESTEREEN
De Westereen (voorheen: Zwaagwesteinde) is één van de dorpen die behoort tot gemeente Dantumadiel, een gemeente in de provincie Friesland. Het dorp heeft zo’n 5.000 inwoners.

GESCHIEDENIS DE WESTEREEN
De Westereen ligt aan het westelijke einde van de zwaag van dorp Kollum, maar dit is niet altijd het geval geweest. Gemeente Dantumadeel (toen nog zo genoemd) liep in de eerste instantie in de oostelijke richting door. Toen echter het dorp Kollumerzwaag in de 14e eeuw werd gevormd, kwam de grens van de gemeente ten oosten van Zwaagwesteinde te liggen.

NAAMSWIJZIGING DE WESTEREEN
Het dorp heeft niet altijd de identiteit van ‘De Westereen’ gedragen. Een enquêtecommissie heeft in 2007 de vraag gesteld hoe de dorpelingen de dorpsnaam graag willen zien. De verschillen tussen ‘De Westereen’ en ‘De Westerein’ waren erg klein. Zo klein, dat de antwoorden zelfs meerdere keren handmatig gecontroleerd zijn door verscheidende personen. Uiteindelijk werd in 2008 vastgesteld dat het dorp onder de naam De Westereen door ging.

Dit bleek niet het enige wat ging veranderen. De naam van de gemeente Dantumadiel is per 2009 officieel gewijzigd in de Friese benaming (eerst: Dantumadeel). Niet alleen de gemeente zelf, maar ook alle bijbehorende dorpen, buurtschappen en straten zijn Friestalig geworden.

Dantumadiel liep aanvankelijk in oostelijke richting door, maar toen Kollumerland aan het einde van de 14de eeuw werd gevormd, kwam de grens ten oosten van Zwaagwesteinde te liggen.

BEREIKBAARHEID DE WESTEREEN
Naast dat De Westereen goed te bereiken is via openbare wegen, is het ook goed te bereiken door een treinspoor, dat is aangelegd in 1902. Vanuit De Westereen is er een directe verbinding tussen Groningen en Leeuwarden. Ook vertrekken er meerdere bussen van en naar de Westereen.

Kenmerken

Overdracht

Soort
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Prijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden
6+ maanden geleden
Gewijzigd
6+ maanden geleden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bestemming

Huidig gebruik
Bouwgrond
Huidige bestemming
Bouwgrond
Permanente bewoning
Ja
Recreatiewoning
Nee

Bouw

Bouwvorm
Nieuwbouw
Bouwjaar
2020
Bouwjaar omschrijving
Nog te realiseren woning
In aanbouw
Nee
Onderhoud (binnen)
Uitstekend
Toelichting
Bouwgrond
Onderhoud (buiten)
Uitstekend

Oppervlakken en inhoud

Perceeloppervlakte
1101 m²
Woonoppervlakte
1 m²
Inhoud
3 m³

Indeling

Woonlagen
1 woonlagen
Kamers
1 kamer(s) waarvan 1 slaapkamer(s)

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk

Garage

Garage soort
Geen garage

Kadaster veenwouden g 5986

Oppervlakte
1101 m²
Omvang
Geheel perceel

Locatie

Meer informatie

De Flexibele Makelaar is u graag van dienst. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u hierna zo snel mogelijk en op de manier waarop u dat wenst terug antwoorden.

Ik heb interesse in dit object

Zoek in ons aanbod

Toon resultaten op kaart

Wij werken samen met: