Fanerweg 16, Niekerk te koop

Niekerk

Fanerweg 16

Prijs op aanvraag

Ik heb interesse in dit object

Verkocht: Helaas, dit object is verkocht.

Omschrijving

Fanerweg 16, Niekerk te koop

Wie kan dit nu zeggen; het hebben van een goed onderhouden rietgedekte woonboerderij met maar liefst ca. 1,72 hectare (ca. 17.150m²) grond, allerlei authentieke details uit de jaren 30, maar toch een energielabel B? Werkelijk uniek in zijn klasse, inclusief dierenweides een paddock + paardenstallen en 3 gekoppelde petgaten. Pssst...de woonboerderij aan de Fanerweg 16 in Niekerk is te koop!

Gelegen in een idyllische, landelijke setting te midden van uitgestrekte weidegebieden, vindt u deze prachtige rietgedekte woonboerderij. De woonboerderij wordt compleet gemaakt door een royale bijschuur (circa 12 x 5 meter) en een eigen perceel weiland. Vanaf deze locatie geniet u van een vrij en weids uitzicht over de omliggende landerijen. De ligging is bovendien zeer gunstig. Het is gelegen op korte afstand van de snelweg A7, de stad Groningen en het dorp Zuihorn. Dit dorp heeft een zeer uitgebreid voorzieningsniveau met o.a. een eigen treinstation.

Het geheel heeft aan opslag-, loods-, schuur-, garage- en bergruimte maar liefst ca. 114m² en heeft het zeer royale woonoppervlakte van maar liefst ca. 178m². Het geheel is dus niet alleen buiten zeer royaal te noemen, maar binnen evenmeer!

De woning beschikt over keurige isolatie, met zowel dak- als vloerisolatie en isolerende beglazing. Het rieten dak is recent vernieuwd in 2022 en in dit jaar is de woning ook voorzien van 21 zonnepanelen. Met kleine aanpassingen gaat je met deze woonboerderij dus zomaar naar het donkergroene A-energielabel!

Niet alleen het energielabel is aangepakt; ook de woning zelf is gerenoveerd met behoud van vele oude details. Zo zijn onder andere de daken aangepakt, zijn de kozijnen (deels) vernieuwd, is het gootwerk keurig gerenoveerd en is het elektra aangepakt met een nieuwe meterkast én krachtstroom voor o.a. de laadpaal.

Wat een sfeer; prachtige balkenplafonds, houten vloeren, mooi sierwerk, geweldige bintenconstructies, mooie dakkappellen, keurig riet, geglazuurde pannen en leuke kraalgoten zijn slechts enkele kenmerken die deze woonboerderij recht toe doen. En dat alles inclusief het levende, schilderijachtige uitzicht door alle ramen.

Begane grond:
Entree, ruime hal met toilet voorzien van wandcloset en fontein en een doorloop naar de woonkeuken van ca. 18m² en inbouwkeuken in hoekopstelling; de lichte woonkamer met een openslaande deur naar de tuin en een doorloop naar de royale slaapkamer met inloopkast; badkamer voorzien van alle luxe een ligbad, een wastafel met meubel en een douche; bijkeuken met witgoedaansluitingen en cv-opstelling; een tweede woonkamer/eetkamer met aansluitend een werk/hobbykamer(totaal ca. 31m²); De grote overige garage-, stal en bergruimtes zijn allemaal te bereiken vanaf de buitenzijde van de woning.

1e verdieping:
Overloop met aansluitend vier slaapkamers.

2e verdieping:
Middels vlizotrap te bereiken bergzolder.

Bijgebouwen:
De schuur van 12 x 5 meter met 2 paardenboxen, te bereiken van zowel de binnenzijde als buitenzijde van het woonhuis. Met een uitloop naar de paddock en het achtergelegen weiland.

Niekerk:
Wonen in het idyllische Niekerk betekent genieten van het beste van twee werelden: landelijke charme en uitstekende voorzieningen. Dit bijna-tweelingdorp met Oldekerk biedt een rijk scala aan basisvoorzieningen. Van een bakkerij om de hoek tot een grote supermarkt, een slagerij, een bloemenwinkel en zelfs een café/snackbar—het is er allemaal.

Gezinnen vinden hier een kindvriendelijke omgeving met toegankelijke scholen voor zowel basis- als voortgezet onderwijs en diverse kinderopvangmogelijkheden. Het bloeiende verenigingsleven en uitgebreide sportfaciliteiten zoals het Eekeburen sportcomplex met een overdekt zwembad, sporthal en voetbalvereniging maken dit dorp tot een actieve en betrokken gemeenschap. Paardenliefhebbers zullen de aanwezigheid van een ruitersportcentrum (Stal de Wijk) ook waarderen.

Niekerk is bovendien strategisch gelegen nabij de A7. In slechts 15 minuten rijdt u naar de bruisende steden Groningen en Drachten. Uitstekende busverbindingen en het dichtbijgelegen NS-station Zuidhorn zorgen ervoor dat u makkelijk de omliggende regio en steden kunt bereiken.

Kortom, in Niekerk vindt u een perfecte mix van landelijke rust en moderne voorzieningen, ideaal voor jong en oud. Dit maakt het een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een levendige, gastvrije en goed uitgeruste woonomgeving.

De Fanerweg 16 in Niekerk is te koop en onze flexibele makelaars staan klaar om je rond te leiden door dit prachtige, unieke object. Ontdek de talrijke authentieke details en bespreek de eindeloze mogelijkheden met ons. Een droomhuis als dit komt niet iedere dag voorbij!

Kenmerken

Overdracht

Soort
Woonboerderij, vrijstaande woning
Prijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden
6+ maanden geleden
Gewijzigd
5 maanden geleden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bestemming

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Permanente bewoning
Ja
Recreatiewoning
Nee

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930
Bouwjaar omschrijving
Naderhand keurig gerenoveerd
In aanbouw
Nee
Onderhoud (binnen)
Goed
Toelichting
De boerderij is goed onderhouden.
Onderhoud (buiten)
Goed
Toelichting
De boerderij is goed onderhouden.
Dak
Samengesteld dak
Dak materialen
Riet, pannen

Energie

Energielabel
Einddatum
9 augustus 2033
Isolatie
Dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, hr glas
Verwarming
Cv ketel, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
C.v.-ketel
Intergas 36/30 hre hr107 ketel gas gestookte combiketel uit 2020 lease

Oppervlakken en inhoud

Perceeloppervlakte
17150 m²
Woonoppervlakte
178 m²
Overige ruimten
114 m²
Inhoud
1321 m³

Indeling

Woonlagen
5 woonlagen
Kamers
9 kamer(s) waarvan 5 slaapkamer(s)
Badkamers
1 badkamer(s) en 1 aparte toilet(ten)
Badkamervoorzieningen
Ligbad, douche, wastafel, wastafelmeubel
Voorzieningen
Dakraam, zonnepanelen, natuurlijke ventilatie

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom (Verzorgd)
Tuin oppervlakte
17000 m²
Ligging
Gelegen op (bereikbaar via achterom)
Parkeren
Openbaar parkeren, op eigen terrein
Parkeren
Ruim voldoende parkeergelegenheid

Garage

Garage soort
Aangebouwd steen, inpandig
Voorzieningen
Verwarming, elektra, water, vliering
Oppervlakte
58 m² (12,11m diep en 4,75m breed)
Capaciteit
5 auto(s)
Aantal
2

Schuur / berging

Schuur / berging soort
Inpandig
Voorzieningen
Voorzien van verwarming, voorzien van elektra, voorzien van water, met vliering
Aantal
2

Kadaster oldekerk a 712

Oppervlakte
17150 m²
Omvang
Geheel perceel

Locatie

Verkoper aan het woord

Wij wonen sinds 2006 met veel plezier op onze woonboerderij aan de Fanerweg. Vooral de rust en ruimte spreekt ons erg aan. Rondom de woning heb je vrij uitzicht over de landerijen, waar wild, koeien, paarden en schapen lopen. Er is altijd wat te zien. Lekker ontbijten op het terras met een versgelegd eitje door onze eigen kippen. Door de ligging van de woning en bijschuur is het terras beschut. Je kunt al vroeg in het voorjaar buitenzitten en van de voorjaarszon genieten. 


In het 1,5ha weiland met hierin de door Groningse landschap aangelegde petgaten, hebben wij in de zomer koeien lopen. Hier wandel ik graag met mijn 2 Friese Staby. Het houden van dieren, eerst paarden en nu koeien, kippen en honden is voor ons erg belangrijk. Het mooie van deze boerderij met weiland is, dat je legio mogelijkheden hebt. Zo hebben wij ooit verhuur paardenboxen, een pedicurepraktijk en een huiskamerrestaurant gehad. Het idee van een B&B gaan wij niet meer realiseren. 


Het bijzondere aan de gemeenschap Niekerk/Oldekerk/Faan is dat de mensen ontzettend vriendelijke zijn. Iedereen groet elkaar en maakt snel een praatje. Het is nog echt een dorp. 


Meer informatie

De Flexibele Makelaar is u graag van dienst. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u hierna zo snel mogelijk en op de manier waarop u dat wenst terug antwoorden.

Ik heb interesse in dit object

Zoek in ons aanbod

Toon resultaten op kaart

Wij werken samen met: