It West 14, Augustinusga te koop

Augustinusga

It West 14

Prijs op aanvraag

Ik heb interesse in dit object

Verkocht: Helaas, dit object is verkocht.

Omschrijving

It West 14, Augustinusga te koop

Energiezuinig, levensloopbestendig wonen op een pracht locatie met vrij uitzicht en een gastenverblijf? Deze authentieke woonboerderij, gelegen op ca. 3.717m² eigen grond, heeft het allemaal!

De woning beschikt, dankzij de vele energiebesparende maatregelen, ruim over het zuinigste A-label. Rondom de woning is namelijk een nieuwe geïsoleerde muur geplaatst, tevens is de woning onlangs geheel voorzien van (HR++)isolatieglas (waarvan het overgrote deel kunststof), is het dak geïsoleerd, is de cv-combiketel in 2018 vervangen middels de energiezuinige Intergas HRE (met A-label pomp) én zijn er maar liefst 40 zonnepanelen geplaatst.

In 2021 tot en met 2022 is de gehele woning grondig onder handen genomen. Zo is de schuurruimte omgetoverd tot een ware extra woonkamer met slaapkamers en badkamer en een vernieuwde bovenverdieping. De woning kan dus in zijn geheel gebruikt worden als kangoeroewoning. Ook is het gebruik als gastenverblijf daarom een mogelijkheid! Tevens zijn alle ruimtes opgepakt met nieuwe pvc-vloeren, vloerverwarming op de gehele begane grond, nieuwe betonvloeren op verschillende plekken. Ook is de rieten kap grondig aangepakt in 2021. Het elektrisch is ook onder handen genomen, zo is het volledige achterhuis vernieuwd en is er een nieuwe meterkast geplaatst. Ook het dakkapel van het achterhuis is niet overgeslagen.

De woonkamer van het voorhuis is momenteel in gebruik als één van de twee woonkamers, maar kan uiteraard ook gebruikt worden als een extra slaapkamer op de begane grond. Hierdoor heeft de woning maar liefst 5 slaapkamers!

Er zijn meerdere nieuwe badkamers (o.a. ensuite aan de slaapkamers) en toiletruimtes gerealiseerd en zijn de woonruimtes optimaal benut door het realiseren van extra slaapkamers boven de voormalige schuurruimte. De keuken is gerenoveerd, evenals de deuren en bijna al het houtwerk.

Het geheel is zeer goed bereikbaar en ligt aan een 30km-doorgaande weg aan de rand van Augustinusga. Ondanks het feit dat de woning energiezuinig verbouwd is, zijn vele authentieke details bewaard gebleven. Wij leiden u dan ook graag rond om alles met u te bespreken in- en rondom deze woning.

Achterhuis (2022 gerealiseerd)
Begane grond:
Zeer sfeervolle en lichte woonkamer met o.a. een prachtige open ruimte, grote vide van eikenhout met paracord, loftdeuren en vele authentieke details zoals het prachtige stalraam, balkenplafonds en de bintenconstructie; toiletruimte met toilet en fontein; de royale tweepersoonsslaapkamer heeft een heerlijk ruime en zeer luxe badkamer met 2 luxe waskommen met koper kleurige muurkranen, een dubbele inloopdouche (koperkleur); een wellness bubbelbad met whirlpool en een prachtige luxe toiletruimte.

Etage:
Vide met grote vernieuwde dakkapel en een zeer ruime hobbyruimte (ca. 22,7m²); royale en zeer sfeervolle slaapkamer met slaapruimte in een ingebouwde hoogslaper (eigenlijk 2e etage) en knusse extra ruimte.

2e etage:
Luik naar bergzolder.

Voorhuis:
Entree/hal aan zijgevel; vernieuwde meterkast; keukenruimte met L-vormige landelijke eetkeuken met losstaand gasfornuis; woonkamer met balkenplafond, bedstedekasten en houtkachelaansluiting; 2e tweepersoonsslaapkamer bereikbaar via de hal; nieuwe luxe toiletruimte met wandcloset, fontein en urinoir; bijkeuken met witgoedaansluitingen en wastafel.

1e etage:
Zeer sfeervolle authentieke slaapkamer voorzien zeer veel kastruimte en een nieuwe moderne badkamer ensuite, voorzien van inloopdouche en toiletruimte met wandcloset en fontein.

Rondom de woning ligt een ruime zeer vrije tuin met broeikas, weiland, vele zonneterrassen, bergruimten (als bijvoorbeeld de prachtige stookhut) en heerlijke zitplekken. De zonnepanelen zijn gesitueerd op de achtertuin.

Het dorp Augustinusga is een landelijk gelegen dorp, maar op korte afstand van grotere plaatsen, zoals Surhuisterveen (ca. 5 autominuten) en Buitenpost (ca. 7 autominuten) waar vele winkelvoorzieningen aanwezig zijn, alsmede uitgebreide spoorvoorziening. Daarnaast ligt de snelweg A7 (naar Groningen-Drachten-Heerenveen) op korte afstand.

Maak nu een afspraak om deze heerlijk vrije woonboerderij met gastenverblijf van binnen te bekijken! U bent van harte welkom bij It West 14 te Augustinusga.

Kenmerken

Overdracht

Soort
Woonboerderij, vrijstaande woning
Prijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden
6+ maanden geleden
Gewijzigd
5 maanden geleden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bestemming

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Permanente bewoning
Ja
Recreatiewoning
Nee

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1839
Bouwjaar omschrijving
Geheel gerenoveerd tot en met 2022
In aanbouw
Nee
Onderhoud (binnen)
Uitstekend
Toelichting
Keurig onderhouden
Onderhoud (buiten)
Uitstekend
Toelichting
Keurig onderhouden
Dak
Samengesteld dak
Dak materialen
Riet, pannen
Dak toelichting
Pannen en riet.

Energie

Energielabel
Einddatum
27 juli 2030
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, hr glas
Verwarming
Cv ketel, mogelijkheid voor open haard, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
C.v.-ketel
Intergas hre met a-label pomp gas gestookte combiketel uit 2018 eigendom

Oppervlakken en inhoud

Perceeloppervlakte
3717 m²
Woonoppervlakte
206 m²
Inhoud
743 m³

Indeling

Woonlagen
3 woonlagen
Kamers
7 kamer(s) waarvan 5 slaapkamer(s)
Badkamers
1 badkamer(s) en 1 aparte toilet(ten)
Badkamervoorzieningen
Ligbad, toilet, douche, jacuzzi, dubbele wastafel, wastafel, wastafelmeubel, inloopdouche, vloerverwarming
Voorzieningen
Tv kabel, dakraam, zonnepanelen, natuurlijke ventilatie

Buitenruimte

Ligging
Vrij uitzicht, open ligging, landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom (Verzorgd)
Tuin oppervlakte
3385 m²
Ligging
Gelegen op (bereikbaar via achterom)
Parkeren
Openbaar parkeren, op eigen terrein, op afgesloten terrein
Parkeren
Ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein, alsmede onder de carport.

Garage

Garage soort
Inpandig, garage mogelijk, carport, parkeerplaats
Voorzieningen
Elektra, water, vliering
Isolatie
Geen isolatie
Oppervlakte
28 m² (6,55m diep en 5,8m breed)
Capaciteit
5 auto(s)
Aantal
1

Schuur / berging

Schuur / berging soort
Vrijstaand steen
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Aantal
3

Kadaster drogeham c 1213

Oppervlakte
3717 m²
Omvang
Geheel perceel

Locatie

Verkoper aan het woord

“Rust, ruimte en veel groen is kenmerkend voor Gerkesklooster-Stroobos. Het is een gezellig en actief dorp met een aantal voorzieningen zoals basisschool, gezellig dorpshuis, groenteboer (op woensdag en zaterdag geopend. Hier zijn ook brood en vlees te verkrijgen) en diverse sportclubs. Op korte afstand bevinden zich de grotere plaatsen Buitenpost en Surhuisterveen waar goede voorzieningen zijn, zoals winkels, voortgezet onderwijs, zwembad en treinstation (Buitenpost). De A7 is in de nabijheid voor verbinding met het grotere wegennet. Surhuisterveen en Buitenpost zijn in ca. 10 minuten te bereiken. Ook rijdt er, via Gerkesklooster-Stroobos, een buurtbus op werkdagen naar Buitenpost-station en Grootegast. 

Grotere plaatsen zoals Groningen, Leeuwarden, Drachten en Dokkum zijn prima te bereiken in ca. 30 minuten. Kortom, u vindt hier vooral rust, ruimte en gezelligheid van een levendig en actief dorp, niet ver van alle voorzieningen.”

Verkoper De Gauw 32, Gerkesklooster

Meer informatie

De Flexibele Makelaar is u graag van dienst. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u hierna zo snel mogelijk en op de manier waarop u dat wenst terug antwoorden.

Ik heb interesse in dit object

Zoek in ons aanbod

Toon resultaten op kaart

Wij werken samen met: