Sarabos 25a, Gerkesklooster te koop

Gerkesklooster

Sarabos 25a

Prijs op aanvraag

Ik heb interesse in dit object

Verkocht: Helaas, dit object is verkocht.

Omschrijving

Sarabos 25a, Gerkesklooster te koop

Af en toe komt er een uiterst bijzonder plekje voorbij...een locatie die zo uniek is dat het zo uit een sprookjesverhaal lijkt gevlogen. Dit is zo'n plek! Op een absoluut fantastische locatie in het buitengebied tussen het Friese Buitenpost en het Groningse Grootegast staat deze woonboerderij met maar liefst 14.440m² grond. Verscholen tussen de bomen, aangrenzend aan het water en met uitzicht over de weilanden kunt u hier genieten van de rust en al het moois uit de natuur om u heen.

Het huis, is meer dan 20 meter lang en ruim 8 meter breed en heeft daardoor maar liefst 302m² gebruiksoppervlakte heeft u tot uw beschikking binnen de muren van dit woonhuis. Deze grote woning, in combinatie met het perceel van bijna 1,5 hectare biedt bijna alle mogelijkheden. Ondanks dat de woning wel toe is aan enig onderhoud en modernisering, is het huis in het bezit van een gunstig C-label. De woning is dus al behoorlijk verduurzaamd.

Begane grond:
Zijentree; hal; woon-/eetkamer met keuken en trapopgang; serre; bijkeuken; toiletruimte met hangtoilet en fontein; 2e woonkamer; 1e slaap-/werkkamer; 2e slaap-/werkkamer; badkamer met met dubbele wastafel met bijbehorend meubel, douche, bad en wasmachineaansluiting; inpandige berging met trapopgang en toegangsdeur tot de tuin;

Eerste verdieping:
Overloop met toegang tot 3 slaapkamers en een mogelijkheid tot 4e slaapkamer/overloop met eigen trapopgang vanuit de woonkamer

Buitenom:
De woning staat middenin de natuur. Diverse planten, bloemen, bomen en struiken hebben hier hun plek al gevonden dus heerlijk tuinieren is geen probleem. De woning is verder omringd door water en weilanden zo ver u kunt zien. Het aangrenzende weiland hoort overigens ook bij de woning. Totaal betreft het erf bijna 1,5 hectare aan grond, wat ook voor bijvoorbeeld een dierenliefhebber mogelijkheden biedt!

Aan dieren is er overigens geen gebrek in dit gebied. Wilt u hazen en vogels spotten in het weiland? Dat kan! De vogels horen fluiten op een mooie zomerdag? Geen probleem. De kikkers zien springen over de 'pompeblêden' in de vaart? Is ook mogelijk! Van vissen tot vlinders: hier is van alles te zien!

De zon weet u hier de hele dag te vinden want de tuin ligt rondom de woning en aan de zuidoostkant, waar het perceel aan de vaart grenst, kunt u heerlijk genieten van het water en het fenomenale uitzicht.

Houdt u van varen? De woning grenst aan de vaart 'Ald Knillesdjip' welke met kleine plezierbootjes begaanbaar is. Bij Gerkesklooster mondt de vaart uit in het Prinses Margrietkanaal, vanwaar u alle kanten op kunt varen (ook met grotere schepen). Via land is de woning bereikbaar via een doodlopend betonnen pad, dus alleen bestemmingsverkeer komt op deze weg.

Bijzonderheden:
Eventuele verborgen pareltjes tussen de spullen zijn voor u, want de complete inboedel koopt u erbij. Ook alle zaken omtrent de woning horen bij de koop. Alles blijft dus zo achter, zoals het nu is.
De woning wordt geleverd zoals getoond op de foto's en tijdens de bezichtigingen, inclusief alle lusten, lasten, gebreken en beperkingen. De woning wordt dus 'as is, where is' geaccepteerd door de koper.

Gerkesklooster:
Gerkesklooster is een dorp in de Friese gemeente Achtkarspelen. Het is het westelijk deel van het tweelingdorp Gerkesklooster-Stroobos. Het dorp is een ideale plek voor mensen die van rust en ruimte houden. Er zijn een aantal voorzieningen in het dorp zoals o.a. een basisschool en diverse sportverenigingen. Op ca. 6 kilometer bevindt zich het dorp Buitenpost waar een diversiteit aan winkels aanwezig is. Vanuit Buitenpost is er een treinverbinding naar Leeuwarden en Groningen.

Ziet u uzelf al wonen middenin de natuur en bent u niet bang om uw handen uit de mouwen te steken? Bel dan snel voor het maken van een bezichtigingsafspraak bij één van onze flexibele makelaars en ervaar deze plek zelf! U bent van harte welkom!

Kenmerken

Overdracht

Soort
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Prijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden
6+ maanden geleden
Gewijzigd
5 maanden geleden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bestemming

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Permanente bewoning
Ja
Recreatiewoning
Nee

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925
Bouwjaar omschrijving
Het bouwjaar van de woning is 1925.
In aanbouw
Nee
Onderhoud (binnen)
Matig
Toelichting
De woning is matig onderhouden.
Onderhoud (buiten)
Matig
Toelichting
De woning is matig onderhouden.
Dak
Zadeldak
Dak materialen
Pannen
Dak toelichting
Een met pannen gedekt zadeldak met wolfseind.

Energie

Energielabel
Einddatum
18 mei 2032
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas, hr glas
Verwarming
Cv ketel, gashaard
Warm water
Cv ketel
C.v.-ketel
Cv gas gestookte combiketel uit 2017 eigendom

Oppervlakken en inhoud

Perceeloppervlakte
14440 m²
Woonoppervlakte
262 m²
Overige ruimten
40 m²
Inhoud
1043 m³

Indeling

Woonlagen
2 woonlagen
Kamers
8 kamer(s) waarvan 6 slaapkamer(s)
Badkamers
1 badkamer(s) en 1 aparte toilet(ten)
Badkamervoorzieningen
Ligbad, douche, dubbele wastafel, wastafel, wastafelmeubel, wasmachineaansluiting
Voorzieningen
Tv kabel, schuifpui, dakraam

Buitenruimte

Ligging
Aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, aan vaarwater, landelijk gelegen
Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin, tuin rondom (Verwaarloosd)
Tuin oppervlakte
2500 m²
Ligging
Gelegen op
Parkeren
Op eigen terrein
Parkeren
Er is ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen erf.

Garage

Garage soort
Vrijstaand hout
Isolatie
Geen isolatie
Oppervlakte
47 m² (5,98m diep en 7,9m breed)
Capaciteit
1 auto(s)
Aantal
1

Schuur / berging

Schuur / berging soort
Inpandig
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
Aantal
1

Kadaster buitenpost d 151

Oppervlakte
3060 m²
Omvang
Geheel perceel

Kadaster buitenpost d 150

Oppervlakte
11380 m²
Omvang
Geheel perceel

Locatie

Meer informatie

De Flexibele Makelaar is u graag van dienst. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u hierna zo snel mogelijk en op de manier waarop u dat wenst terug antwoorden.

Ik heb interesse in dit object

Zoek in ons aanbod

Toon resultaten op kaart

Wij werken samen met: