Spoarbuorren Sud 14, Kollumersweach te koop

Kollumersweach

Spoarbuorren Sud 14

Prijs op aanvraag

Ik heb interesse in dit object

Verkocht: Helaas, dit object is verkocht.

Omschrijving

Spoarbuorren Sud 14, Kollumersweach te koop

Landhuis met paardenparadijs in Kollumerzwaag!

Betreed een wereld waar landelijke elegantie, comfortabel wonen en een onvergelijkbaar buitenleven samensmelten in het vrijstaande woonhuis aan de Spoarbuorren Sud 14 te Kollumerzwaag. Deze royale woning, genesteld in een groen coulisselandschap en gesitueerd op maar liefst 18.390 m2 eigen grond, nodigt je uit om te leven en te dromen in de volste zin van het woord. Met een slaap- en badkamer op de begane grond biedt het een toegankelijk en gelijkvloers woongenot, terwijl de tuingerichte leefkeuken en woonkamer een hartelijk welkom heten aan gezelligheid en samenzijn.

Wanneer je via het betonnen toegangspad het erf oprijdt, waar slechts bestemmingsverkeer zijn weg vindt, wordt de dagelijkse hectiek vervangen door rust en ruimte. Hier, te midden van groene weilanden en open lucht, wordt privacy niet als luxe ervaren maar als vanzelfsprekendheid. De groene omgeving en uitgestrekte landerijen bieden een paradijselijk decor waar elk seizoen zijn eigen betoverende schilderij creëert.

Voor onder andere de liefhebber van het paardenleven vormt dit eigendom een droom die werkelijkheid wordt. Een royale paardenbak van 60 bij 20 meter en een schuur, uitgerust met drie rijkelijke paardenboxen (één van 5 bij 3 meter, twee van 3 bij 3 meter), voorzien in alle benodigdheden voor het houden en verzorgen van deze viervoeters. Het omringende land biedt daarbij alle ruimte voor ontspanning en trainingen in de frisse buitenlucht.

De andere bijgebouwen op het erf onthullen eveneens een wereld aan mogelijkheden. Zo biedt het bijgebouw, dat momenteel als hondenpension fungeert, kansen voor diverse bedrijfsvoeringen of hobby's. Of het nu gaat om een gastenverblijf, een atelier of een praktijkruimte, de potentie is in overvloed aanwezig. De robuuste extra schuur biedt bergruimte of kan naar wens worden getransformeerd voor andere doeleinden.

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond:
Entree via de voordeur van de woning; ontvangsthal met kelder, trapopgang en meterkast; slaapkamer/kantoor van ca. 8 m2; doorgang naar de gang; woonkeuken met toegangsdeur naar de tuin en met een L-vormige open keuken (uit 2013) voorzien van diverse inbouwapparatuur; vanuit deze ruimte is er een fraai uitzicht over de (eigen) landerijen; aansluitend de woonkamer met eveneens vrij uitzicht; 2e slaapkamer van ca. 13,7 m2; toilet met fontein; wasruimte voorzien van witgoedaansluitingen; badkamer met douche, ligbad en wastafel; royale bijkeuken met HR CV-ketel (uit 2021) en achterdeur.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping bevindt zich een overloop met bergruimte; 2 royale slaapkamers van ca. 14,6 en 13,7 m2.

Bijgebouwen:
Hondenpension met 6 kennels, welke ieder over een eigen buitenverblijf beschikken. Het stenen gebouw beschikt over een pantry en een (berg)zolder. Rondom is het uitlaatveld voorzien van een omheining. De houten (paarden)schuur met afdak is voorzien van 3 boxen, 2 loopdeuren en openslaande toegangsdeuren. Zowel het hondenpension als de (paarden)schuur zijn voorzien van verwarmde waterleidingen. Tegen de schuur aan is een houten garage gebouwd met eveneens openslaande deuren. Verder staat er op het erf een robuuste oude schuur, momenteel in gebruik als bergruimte.

Buitenom:
De nette en privacyrijke tuin is op het zuidwesten gericht en beschikt over heerlijke zithoekjes, fraaie beplanting, een keurig gazon en diverse fruitbomen. Totaal ligt er ruim 1,8 hectare aan eigen grond tot uw beschikking, waaronder een vrijwel altijd berijdbare paardenbak, een uitgestrekt weiland én als kers op de taart een eigen bos. Via het betonnen toegangspad vanaf de Spoarbuorren komt u op de eigen bestrate oprit met ruim voldoende parkeergelegenheid. Dit is buitenleven in de breedste zin van het woord, waar het hart van elke dierenliefhebber sneller van gaat kloppen.

De omgeving:
Dit prachtige geheel is gelegen in het buitengebied dat zich kenmerkt door een fraai coulisselandschap met uitgestrekte fiets- en wandelpaden. De omgeving is eveneens zeer geschikt voor een buitenrit in de frisse lucht. De locatie ligt centraal tussen de grotere plaatsen als Buitenpost en Kollum ten oosten hiervan en Dokkum en Burgum ten noorden en westen, en tevens centraal tussen Groningen en Leeuwarden op een gemiddelde afstand van ca. 40 km. In het dorp Kollumersweach zijn diverse voorzieningen aanwezig, waaronder diverse soorten winkels, een supermarkt, een basisschool, horeca en sportverenigingen. Het totaal aantal inwoners bedraagt circa 3.100. Het dorp De Westereen bevindt zich op 3 km afstand, waar een uitgebreid winkelaanbod te vinden is en vanwaar de trein vertrekt in de richting van Groningen en Leeuwarden.

Spoarbuorren Sud 14 is niet slechts een woning; het is een belofte van een leven omgeven door natuur, ruimte en dieren. Een unieke kans om je dromen te verwezenlijken in een omgeving waar rust, privacy en mogelijkheden tot bloei komen. We nodigen je van harte uit om deze bijzondere plek zelf te ervaren en te ontdekken hoe jouw toekomst hier vorm kan krijgen. Onze flexibele makelaars staan klaar om je te begeleiden op deze ontdekkingstocht! Neem contact met ons op voor een bezichtigingsafspraak.

Kenmerken

Overdracht

Soort
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Prijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden
6+ maanden geleden
Gewijzigd
6+ maanden geleden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bestemming

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Permanente bewoning
Ja
Recreatiewoning
Nee

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925
Bouwjaar omschrijving
De woning is gebouwd in 1925.
In aanbouw
Nee
Onderhoud (binnen)
Redelijk tot goed
Toelichting
De woning is goed onderhouden.
Onderhoud (buiten)
Goed
Toelichting
De woning is goed onderhouden.
Dak
Zadeldak
Dak materialen
Pannen
Dak toelichting
Voorzien van een met pannen gedekt aangeklopt dak.

Energie

Energielabel
Einddatum
29 december 2030
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, gedeeltelijk dubbel glas, grotendeels dubbelglas, hr glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
C.v.-ketel
Nefit trendline ii cw5 gas gestookte combiketel uit 2021 eigendom

Oppervlakken en inhoud

Perceeloppervlakte
18390 m²
Woonoppervlakte
159 m²
Inhoud
547 m³

Indeling

Woonlagen
3 woonlagen
Kamers
6 kamer(s) waarvan 4 slaapkamer(s)
Badkamers
1 badkamer(s) en 1 aparte toilet(ten)
Badkamervoorzieningen
Ligbad, zitbad, douche, wastafel
Voorzieningen
Satellietschotel, dakraam

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin, tuin rondom (Fraai aangelegd)
Tuin oppervlakte
18390 m²
Ligging
Gelegen op (bereikbaar via achterom)
Parkeren
Openbaar parkeren, op eigen terrein
Parkeren
Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen erf.

Garage

Garage soort
Vrijstaand hout
Voorzieningen
Elektra, water
Isolatie
Geen isolatie
Oppervlakte
58 m² (11,91m diep en 4,86m breed)
Capaciteit
1 auto(s)
Aantal
2

Schuur / berging

Schuur / berging soort
Vrijstaand steen
Voorzieningen
Voorzien van elektra, voorzien van water, met vliering
Isolatie
Geen isolatie
Aantal
1

Kadaster westergeest f 498

Oppervlakte
18390 m²
Omvang
Geheel perceel

Locatie

Meer informatie

De Flexibele Makelaar is u graag van dienst. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u hierna zo snel mogelijk en op de manier waarop u dat wenst terug antwoorden.

Ik heb interesse in dit object

Zoek in ons aanbod

Toon resultaten op kaart

Wij werken samen met: