Voorstraat 106, Kollum te koop

Kollum

Voorstraat 106

€ 365.000 kosten koper

Ik heb interesse in dit object

Omschrijving

Voorstraat 106, Kollum te koop

Woning met winkelruimte, tuin, garage en oprit aan de Voorstraat 106 en 106A te Kollum!

Welkom bij de Voorstraat 106 en 106A in Kollum, een pand met onbegrensde mogelijkheden op een strategische locatie. In de bruisende kern van Kollum staat dit royale winkelpand met bovenwoning te koop, een unieke kans voor ondernemers en beleggers. Het totale oppervlakte is maar liefst ca. 270 m2.

Met zijn sfeervolle bouwstijl, springt dit pand meteen in het oog. Het is een object vol karakter en charme, waardoor het een blijvende indruk maakt op iedereen die erlangs loopt

WINKEL- OF KANTOORRUIMTE
Op de begane grond bevindt zich een royale ruimte van ca. 124 m2, geschikt voor gebruik als winkel- of kantoorruimte. Deze ruimte is uitgerust met een toilet en open doorgang naar het magazijn en eigen CV-ketel (Intergas, ca. 6 jaar oud), ideaal voor de dagelijkse gang van zaken. Met zijn grote etalageraam staat dit pand garant voor maximale zichtbaarheid en biedt het de perfecte kans om voetgangers naar uw bedrijf te trekken, ongeacht of het wordt gebruikt als winkel of kantoor.

BOVENWONING
Boven de winkelruimte bevindt zich een afzonderlijke bovenwoning van ca. 145 m2 gebruiksoppervlakte wonen, toegankelijk via een eigen entree. De woning strekt zich uit over de eerste en tweede verdieping en is voorzien van een zonnig dakterras op het zuiden op de 1e etage en een sfeervol balkon op de 2e etage. Hier kunt u genieten van de rust na een drukke werkdag.

De woning betreft energielabel E en de winkelruimte energielabel A.

TUIN, GARAGE EN OPRIT
Een onmisbaar pluspunt is de ruime achtertuin op de begane grond, ideaal voor ontspanning en recreatie. Daarnaast is er een garage en een eigen oprit met recent gebouwde carport aan de achterzijde, wat parkeergemak garandeert.

De combinatie van een ruim winkelpand en een comfortabele woning biedt de perfecte mix van werk en privé. Het potentieel is enorm: houd het als belegging, run uw eigen winkel of verhuur beide ruimtes afzonderlijk voor een dubbele inkomstenstroom.

De indeling is als volgt:
Winkel
Entree via de voordeur in het midden van de voorgevel; winkelruimte van totaal ca 124m² bestaande uit winkelruimte over de hele breedte met open doorgang naar het magazijn met toiletruimte en toegang tot de steeg en de achtertuin. Via de winkel is er een toegangsdeur naar de ontvangsthal van het appartement.

Bovenwoning:
Eigen entree via de de eigen voordeur aan de rechterzijde van de voorgevel; hal met toegangsdeur naar de winkel, meterkast en trapopgang naar 1e verdieping; overloop met toegang tot het woon-/eetgedeelte van totaal ca. 50m2 met open keukenopstelling voorzien van inbouwapparatuur, pelletkachel en prachtige authentieke muur; overloop met kastruimte en toegang tot de badkamer met wastafel en ligbad; hal met CV-opstelling (2023) en toegang tot het dakterras; separate toiletruimte met met toilet en fontein; zuidelijk gelegen dakterras met toegang tot de berging; trap naar de zuidelijk gelegen achtertuin;

Tweede verdieping:
Overloop met toegang tot 4 slaapkamers waarvan de slaapkamer 1 aan de achterzijde van het pand maar liefst ca. 28m² beslaat, een inbouwkast bezit en toegang tot het balkon heeft; 3 slaapkamers aan de voorzijde van ca. 7m², 7m² en 11m² waarvan 2 voorzien zijn van een eigen wastafel.

3e etage:
Bergzolder.

Ligging:
Gelegen aan de goed bezochte en levendige Voorstraat, is dit karaktervolle pand ideaal gepositioneerd in het hart van Kollum. U kunt rekenen op een constante stroom van potentiële klanten en profiteren van de dynamiek van deze populaire winkelstraat.

Goed om te weten:
Het gehele pand is momenteel compleet in gebruik door de huidige eigenaar. Zowel de winkel als de bovenwoning worden leeg opgeleverd tenzij koper eveneens interesse heeft in overname van de huidige (antiek-, wol- en luxe cadeau)winkel. Ook is een VvE (Vereniging van Eigenaren) niet nodig als u compleet eigenaar bent.

Het dorp Kollum:
Kollum is een gezellig dorp met een hoog voorzieningenniveau. Zo beschikt Kollum over 3 supermarkten, meerdere horecagelegenheden, een gezellig centrum met vele winkels en leuke oude gebouwen en ligt het dorp aan vaarwater. Tevens is Kollum uitstekend bereikbaar middels openbaar vervoer, heeft het een openluchtzwembad, vele sportvoorzieningen en beschikt het dorp over een eigen bibliotheek en over meerdere basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs

Mis deze kans niet! Neem vandaag nog contact op met onze Flexibele Makelaars om een bezichtiging te plannen en zie zelf de mogelijkheden van dit bijzondere pand in het levendige hart van Kollum.

Kenmerken

Overdracht

Soort
Bovenwoning, appartement
Vraagprijs
€ 365.000 kosten koper
Aangeboden
6+ maanden geleden
Gewijzigd
2 maanden geleden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bestemming

Huidig gebruik
Woonruimte + winkel
Huidige bestemming
Centrum
Permanente bewoning
Ja
Recreatiewoning
Nee

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1918
Bouwjaar omschrijving
Oorspronkelijk gebouwd in 1918.
In aanbouw
Nee
Onderhoud (binnen)
Redelijk tot goed
Onderhoud (buiten)
Redelijk tot goed
Dak
Schilddak
Dak materialen
Pannen
Dak toelichting
Met pannen gedekt schilddak.

Energie

Energielabel
Einddatum
30 juli 2033
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, pelletkachel
Warm water
Cv ketel
C.v.-ketel
Intergas hre gas gestookte combiketel uit 2023 eigendom

Oppervlakken en inhoud

Perceeloppervlakte
363 m²
Woonoppervlakte
145 m²
Overige ruimten
31 m²
Inhoud
618 m³

Appartement

Open portiek
Nee
Woonlaag
2 van 3
Vve bijdrage
€ 1

Indeling

Woonlagen
5 woonlagen
Kamers
6 kamer(s) waarvan 4 slaapkamer(s)
Badkamers
1 badkamer(s) en 2 aparte toilet(ten)
Badkamervoorzieningen
Ligbad, zitbad, wastafel
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, tv kabel, dakraam, glasvezel kabel

Buitenruimte

Ligging
Aan drukke weg, aan rustige weg, in centrum, open ligging
Tuin
Achtertuin (Normaal)
Tuin oppervlakte
180 m²
Achtertuin
100 m² (40,5m diep en 4,87m breed)
Ligging
Gelegen op Zuid (bereikbaar via achterom)
Parkeren
Openbaar parkeren, op eigen terrein
Parkeren
Ruim voldoende parkeergelegenheid, ook op eigen terrein.

Garage

Garage soort
Vrijstaand hout, carport, garage met carport
Voorzieningen
Elektra, vliering
Isolatie
Geen isolatie
Oppervlakte
49 m² (12,79m diep en 3,86m breed)
Capaciteit
1 auto(s)
Aantal
1

Schuur / berging

Schuur / berging soort
Vrijstaand hout
Voorzieningen
Voorzien van elektra, met vliering
Isolatie
Geen isolatie
Aantal
1

Kadaster kollum d 2821

Oppervlakte
345 m²
Omvang
Geheel perceel

Kadaster kollum d 3386

Oppervlakte
18 m²
Omvang
Geheel perceel

Locatie

Verkoper aan het woord

Kollum heeft een prachtige levendige winkelstraat. 's Zomers zijn er veel toeristen dit komt onder andere door de mooie jachthaven die in de zomer vol ligt. Verder is er een multifunctioneel gebouw waarin onder andere een filmhuis, bibliotheek en theater is gevestigd. Al met al een zeer geschikte plek voor een winkel en om te wonen!

Meer informatie

De Flexibele Makelaar is u graag van dienst. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u hierna zo snel mogelijk en op de manier waarop u dat wenst terug antwoorden.

Ik heb interesse in dit object

Zoek in ons aanbod

Toon resultaten op kaart

Wij werken samen met: