Menu Zoeken Contact
Makelaar Ballum, Ameland (Ballum, It Amelân)

Makelaar Ballum, Ameland (Ballum, It Amelân)

Het mooie dorpje Ballum is het kleinste dorp op Ameland (gemeente Ameland, provincie Fryslân) en telt ruimt 370 inwoners. Het dorp ligt zo’n 6 km ten westen van Nes.

In Ballum vindt u het gemeentehuis van Ameland. Op deze plek stond vroeger het Camminghaslot, het kasteel van de vroegere vrijheren van Ameland, de Cammingha’s. Dit slot is in 1828 afgebroken. Alleen de grafsteen die gebruikt werd voor de afsluiting van de grafkelder van de Camminga’s, is bewaard gebleven. U kunt deze grafsteen terugvinden als vloer van het baarhuisje, op de begraafplaats te Ballum.

Ballum is een groen dorp en heeft een beschermd dorpsgezicht. Verder zijn er in het dorp een aantal rijksmonumenten zoals de klokkentoren en de kerk.

Bij het dorp is een klein vliegveld wat in geval van nood goede diensten vervult. Ook biedt het volop toeristische activiteiten zoals parachutespringen en rondvluchten.

Ballum heeft een goede busverbinding en beschikt o.a. over een huisartsenpraktijk, apotheek en supermarkt.

Tevens vindt u er een openbare basisschool, genaamd ‘t Ienster.

Veerdienst van Holwerd naar Ameland

Vaartijd: ca. 45 minuten. 

Dienstregeling Ameland: De boot van Holwerd naar Ameland vertrekt in principe elk uur. In de weekendenen en met feestdagen kan de dientsregeling afwijken. Klik hier om de actuele dienstregeling te bekijken.

Ook is er een mogelijkheid om met een watertaxi van en naar Ameland te reizen.

Bekijk het woningaanbod in Ballum van NVM Makelaardij De Flexibele Makelaar.

Onze partners

WhatsApp