Menu Zoeken Contact
Makelaar Oldekerk (Ollekèrk)

Makelaar Oldekerk (Ollekèrk)

In de streek Westerkwartier ligt Oldekerk, dit valt onder de provincie Groningen. Het dorp telt ongeveer 1149 inwoners en Oldekerk was tot 1990 een zelfstandige gemeente, nu valt het dorp onder de gemeente Grootegast.

Geschiedenis Oldekerk

De naam Oldekerk is ontstaan door een kerk die in het verleden in het dorp heeft gestaan. Deze kerk diende als kerk voor twee buurtschappen: Kuzemer en Oosterzand. De kerk werd ongeveer halverwege het kerkpad gebouwd op de plek van het dorpje Eekeburen. Volgens plattegronden dateert de kerk uit 1200.Van welke materialen de kerk gebouwd is, was niet meer vast te stellen, aangezien er zowel resten van monniken en nonnen, oud-Hollandse ongeglazuurde en blauwgeglazuurde dakpannen zijn gevonden. Wanneer de kerk werd afgebroken is onbekend. In 1680 gingen Niekerk en Oldekerk opnieuw samen als kerkgemeente. Van de kerk resteerde vervolgens alleen nog een klokkenstoel. In 1856 werd een Gereformeerde Kerk gebouwd met enige jaren later ook een christelijke school. Rondom kerk en school ontstond toen een nederzetting.

Natuur en recreatie Oldekerk

De omgeving van Oldekerk is zeer geschikt voor het maken van fietstochten. Dat blijkt wel uit de aanwezigheid van een toerfietsclub. Deze vereniging organiseert tijdens zomeravonden regelmatig fietstochten door het karakteristieke landschap met houtwallen, waar een rijk vogelleven voorkomt.
In de omgeving van Oldekerk zijn diverse campings te vinden, daarnaast beschikt Oldekerk over een overdekt zwembad waar ook zwemlessen gevolgd kunnen worden.

Sport Oldekerk

  • Sportcentrum Eekeburen; diplomazwemmen; sauna; jeu de boules te Oldekerk
  • Dance- and bodywork te Oldekerk
  • Paardensportvereniging De Smidshorn te Oldekerk

Bereikbaarheid en voorzieningen Oldekerk

Met de bus van Qbuzz is het mogelijk om met lijn 550 naar Leek te reizen en met lijn 39 naar Groningen via Zuidhorn. In Zuidhorn is ook een treinstation welke u vervoert richting Groningen of Leeuwarden.

Er zijn twee schoolgemeenschappen in Oldekerk

  • CBS De Rehoboth te Oldekerk
  • Terra VMBO Groen te Oldekerk

Bekijk het woningaanbod in Oldekerk van NVM Makelaardij De Flexibele Makelaar Oldekerk.

Onze partners

WhatsApp