Makelaar Surhuisterveen (Surhústerfean)

Gezocht naar “makelaar Surhuisterveen”? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wanneer wij uw huis in en om Surhuisterveen verkopen, doen wij dat toch écht anders dan alle andere makelaars in de regio Surhuisterveen.

Funda makelaar Surhuisterveen

De Flexibele Makelaar is gespecialiseerd in (internet)marketing, waardoor u verzekerd bent van optimale presentatie en ranking op o.a. Funda en Google. Meer klikken op uw woning, betekent meer kijkers, wat weer bijdraagt aan een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst van uw huis.

Unieke NVM makelaardij Surhuisterveen

Ook in Surhuisterveen werkt De Flexibele Makelaar met Gratis Proef Verkopen (no cure, no pay; geen verkoop, geen kosten). Dit betekent dat u alleen betaalt als uw huis verkocht wordt. Verkoopt De Flexibele Makelaar uw huis niet? Dan betaalt u helemaal niets en kunt u na 6 maanden kosteloos afscheid nemen. Uw succes is ons succes, dit uiteraard met het meest optimale verkooppakket (klik hier voor meer informatie)

Beste makelaar Surhuisterveen

Bekroond tot nummer 1 makelaarswebsite van Nederland. Het bedrijf MakelMail en vakblad Vastgoed Actueel beoordeelden meer dan 3.500 websites van makelaars en De Flexibele Makelaar rolde daar als beste uit. Gemiddeld kreeg de makelaarswebsite een 8,2 op techniek, gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en populariteit. Prachtig nieuws! Een kroon op het werk en tegelijkertijd een uitdaging om de site nóg meer te optimaliseren.

De Flexibele Makelaar Surhuisterveen, dé (internet)marketing specialist.

Flexibele Match Surhuisterveen

Blijf net als duizenden anderen op de hoogte van het nieuwste huizenaanbod, zo ook in Surhuisterveen. Met de Flexibele Match blijft u ook in Surhuisterveen gratis automatisch op de hoogte van ons (nieuwste) aanbod. Dit betekent dat wij, voordat de woning elders aangeboden wordt, contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben.

Als u zich inschrijft via deze link, dan houden wij u zowel online als offline op de hoogte van ons woningaanbod in bijvoorbeeld Surhuisterveen. Dit betekent dat wij contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben. Dit doen wij 1-2 dagen voordat de woning op Funda komt. Tevens ontvangt u dan iedere week een overzicht van ons aanbod dat aan uw wensen voldoet.

Surhuisterveen

Surhuisterveen, ook wel 'It Fean' genoemd, is met haar 5874 inwoners op 1 januari 2010 het grootste dorp van de gemeente Achtkarspelen. Zoals de plaatsnaam al verraadt heeft het dorp een veenkoloniale geschiedenis.

Surhuisterveen ontstond aan het einde van de 16e eeuw . Omstreeks deze tijd begonnen turfgravers en schippers hier huizen te bouwen. Surhuisterveen betekent letterlijk Surhuizerveen, de veengronden ten zuiden van het kleinere, maar oudere Surhuizum.

Dat Surhuisterveen een geliefde plek is blijkt tegenwoordig wel uit het zeer krappe woning aanbod tengevolge van de beperkte uitgifte van bouwkavels door de gemeente Achtkarspelen.

Surhuisterveen staat bekend om haar regiofunctie, de ondernemersgeest en als trekpleister van de regio. Wilt u meer weten? neem dan ook even een kijkje op de website van de H&I Surhuisterveen en op de website van Plaatsellijk Belang Surhuisterveen.

Surhuisterveen is gelegen in provincie Friesland, aan de grens van de provincie Groningen.

Vlecke

De Fryske Rie fan de Heraldyk heeft het dorp Surhuisterveen op 4 september 1986 de erkenning 'Vlecke' toegekend. Vlek of vlecke is (in Fryslân) de onofficiële aanduiding van een groot dorp, dat als het ware in de ontwikkeling van dorp naar stad is blijven steken. Ze hadden vaak meer "rechten" dan de doorsnee dorpen, zoals recht van waag en rechtspraak. De vlecken worden verdeeld in de vroege en latere vlecken. Drachten, Gorredijk, Heerenveen en Surhuisterveen behoren tot die laatste groep. Ze zijn in de 17e en 18e eeuw tot ontwikkeling gekomen. De vleckewapens onderscheiden zich van de gewone dorpswapens, doordat zij wel een kroon voeren.

Cultuur Surhuisterveen

Op het gebied van kunst en cultuur beschikt het dorp over meerdere musea's, te weten het Munt en Penningkabinet, het Optiekmuseum en Museumboerderij Ot en Sien. Verder kent het dorp een Brassband, Blaast de Bazuin.

Voorzieningen Surhuisterveen

Surhuisterveen is een dorp met een zeer sterke regiofunctie. In het dorp zijn dan ook diverse voorzieningen te vinden. Zo zijn een bejaardentehuis, een brandweerkazerne, een multifunctioneelcentrum, een verzorgingstehuis, kinderdagverblijven, zwembaden een postkantoor, diverse winkels, vier grote supermarkten, horecagelegenheden en meer. Tevens beschikt het dorp over drie basisscholen en twee middelbare scholen te weten:

 • Openbare basisschool 't Skriuwboerd Surhuisterveen
 • Christelijke basisschool De Bêrnebrêge Surhuisterveen
 • Christelijke basisschool De Hoekstien Surhuisterveen
 • Het openbare OSG Singelland Surhuisterveen (vmbo, havo en onderbouw atheneum)
 • Het Christelijke Lauwerscollege Surhuisterveen (vmbo)

Daarnaast kent Surhuisterveen een relatief hoog aantal kerken met verschillende grondslagen. In totaal zijn er zeven kerken in het dorp. De laatste tijd begint een aantal kerken wel te fuseren, waardoor het aantal gestaag terug loopt.

 • Baptistengemeenschap Surhuisterveen
 • Christelijk gereformeerde kerk Surhuisterveen
 • Doopsgezinde kerk Surhuisterveen
 • Koninkrijkszaal Jehova's Surhuisterveen
 • Nederlandse Hervormde Kerk Surhuisterveen
 • Protestantse kerk Surhuisterveen
 • Gereformeerd-vrijgemaakte kerk Surhuisterveen

Sport Surhuisterveen

Surhuisterveen is een dorp waar veel sportactiviteit plaats vindt. Zo vinden er jaarlijks twee wielerwedstrijden plaats, de Profronde en de Centrumcross. De zaterdag voorafgaand aan de Profronde wordt steevast de Pieter Weening Classic, een tourtocht door de omgeving, gereden en beachvolleybal toernooien.

Ook qua sportvoorzieningen doet Surhuisterveen niet onder voor andere dorpen. Het dorp beschikt over een openluchtzwembad (De Wettervlecke), sportvelden (De Ketting), een sporthal (Surventohal), tennisbanen en een skate- & ijsbaan. Daarnaast kent Surhuisterveen meerdere sportverenigingen.

Bezienswaardigheden Surhuisterveen

In Surhuisterveen zijn 15 rijksmonumenten te vinden. Een groot deel daarvan is huizen, maar ook kerken en een molen zijn op de lijst te vinden. Een complete lijst is te vinden in de lijst van rijksmonumenten in Surhuisterveen. De in de lokale omgeving meest bekende monumenten zijn:

 • De in 1801 gebouwde doopsgezinde kerk, Surhuisterveen
 • De in 1865 gebouwde pastoriewoning bij de doopsgezinde kerk, Surhuisterveen
 • De in 1934 gebouwde klokkentoren in het centrum van Surhuisterveen
 • De in 1864 gebouwde korenmolen, Notmûne Koartwâld
 • De in 1685 gebouwde Nederlands Hervormde kerk, Surhuisterveen
 • De Feanster Toer te Surhuisterveen

Op 13-03-1934 werd op de ledenvergadering van Plaatselijk Belang Surhuisterveen het besluit genomen om De Feanster Toer te gaan bouwen. In 1943 is de bel meegenomen naar Duitsland en is de bel waarschijnlijk omgesmolten tot munitie. Direct na de oorlog hebben een aantal in woners uit Surhuisterveen gezocht in Duitsland, maar de Feanster klok werd helaas niet gevonden. Om toch klokgeluid te hebben in Surhuisterveen werd een oude melkcentrifuge van de zuivelfabriek geplaatst. De geluidskwaliteit was niet om aan te horen en daarom werd in 1947 een nieuwe klok (610 kilo) geplaatst voor de prijs van fl 3500,-.

Basisonderwijs

Middelbaar onderwijs

 • Singelland Surhuisterveen & Lauwerscollege Surhuisterveen  

Algemene voorzieningen 

Verenigingen divers

Kerken Surhuisterveen

Bekijk het woningaanbod in Surhuisterveen van NVM Makelaardij De Flexibele Makelaar.

De Flexibele Makelaar is een NVM makelaardij met NVM vestigingen in Groningen (Grootegast, Hoofdstraat 116) en Friesland (Surhuisterveen, Jan Binneslaan 2a).

Wij werken samen met: