Makelaar Leeuwarden

Makelaar Leeuwarden

Gezocht naar “makelaar Leeuwarden”? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wanneer wij uw huis in en om Leeuwarden wenst te verkopen, doen wij dat toch écht anders dan alle andere makelaars in de regio Leeuwarden.

Funda makelaar Leeuwarden

De Flexibele Makelaar is gespecialiseerd in (internet)marketing, waardoor u verzekerd bent van optimale presentatie en ranking op o.a. Funda en Google. Meer klikken op uw woning, betekent meer kijkers, wat weer bijdraagt aan een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst van uw huis.

Unieke NVM makelaardij Leeuwarden

Ook in Leeuwarden werkt De Flexibele Makelaar met Gratis Proef Verkopen (no cure, no pay; geen verkoop, geen kosten). Dit betekent dat u alleen betaalt als uw huis verkocht wordt. Verkoopt De Flexibele Makelaar uw huis niet? Dan betaalt u helemaal niets en kunt u na 6 maanden kosteloos afscheid nemen. Uw succes is ons succes, dit uiteraard met het meest optimale verkooppakket (klik hier voor meer informatie).

Beste makelaar Leeuwarden

Bekroond tot nummer 1 makelaarswebsite van Nederland. Het bedrijf MakelMail en vakblad Vastgoed Actueel beoordeelden meer dan 3.500 websites van makelaars en De Flexibele Makelaar rolde daar als beste uit. Gemiddeld kreeg de makelaarswebsite een 8,2 op techniek, gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en populariteit. Prachtig nieuws! Een kroon op het werk en tegelijkertijd een uitdaging om de site nóg meer te optimaliseren.

De Flexibele Makelaar Leeuwarden, dé (internet)marketing specialist

Flexibele Match Leeuwarden

Blijf net als duizenden anderen op de hoogte van het nieuwste huizenaanbod, zo ook in Leeuwarden. Met de Flexibele Match blijft u ook in Leeuwarden gratis automatisch op de hoogte van ons (nieuwste) aanbod. Dit betekent dat wij, voordat de woning elders aangeboden wordt, contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben.

Als u zich inschrijft via deze link, dan houden wij u zowel online als offline op de hoogte van ons woningaanbod in bijvoorbeeld Leeuwarden. Dit betekent dat wij contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben. Dit doen wij 1-2 dagen voordat de woning op Funda komt. Tevens ontvangt u dan iedere week een overzicht van ons aanbod dat aan uw wensen voldoet. 

Leeuwarden (Ljouwert, Liwwadden, Leewadden) 

De hoofdstad van Friesland: Leeuwarden! Wie kent deze stad niet? Leeuwarden is de grootste van de Friese elf steden (en waarschijnlijk ook de bekendste). Een stad waar veel over te vertellen is én met een eigen slogan: “Kijk, dat is ’t mooie van Leeuwarden!”

Geschiedenis Leeuwarden

Leeuwarden heeft een rijke geschiedenis en brengt ons terug naar de Romeinse tijd. Volgens kenners woonden er toen al mensen op de locatie waar nu de Oldehove te vinden is. De stad is ontstaan op terpen, die ontstonden uit de Middelzee. Rivieren Ee, Vliet en Potmarge mondden uit bij deze terpen in zee. De naam Leeuwarden? Deze duikt voor het eerst naar voren in een schenkingsakte uit de 8e eeuw.

Leeuwarden lag gunstig aan zee en daarom hielden bewoners zich veel bezig met landbouw, visserij en scheepvaart.

De zestiende en zeventiende eeuw is een gouden tijd voor Leeuwarden. De stad kreeg aanzien doordat het eeuwenlang de residentie werd van de Nassaus, die vanaf 1584 stadhouder werden van de noordelijke provincies. Ook de adel kwam langzamerhand op in de stad. De meest deftigste straten van Leeuwarden waren De Eewal, Grote Kerkstraat, Nieuwestad, Tweebaksmarkt en de Weaze.

In de negentiende eeuw werden de straatwegen verbeterd naar onder andere Overijssel, Groningen, Harlingen, Sneek en Lemmer. In 1863 kwam daar nog een spoorverbinding bij.

Aantal inwoners Leeuwarden

Leeuwarden telt sinds 2015 maar liefst 107.691 inwoners. Dit is een stijging ten opzichte van de vorige jaren.

Wonen Leeuwarden

Leeuwarden is een bruisende stad waar jong op oud op af komt. De stad heeft daarom ook veel mooie plekken waar je als toerist echt een keer gekeken moet hebben. 

De Oldehove in Leeuwarden

Wie kent hem niet: de scheve toren van Leeuwarden? Wat in 1529 de hoogste toren van Nederland had moeten worden, staat nu bekend om niet de lengte, maar hoe deze gebouwd is: de toren staat namelijk scheef! Hoewel het in de jaren erna nog geprobeerd is recht te zetten, is dat niet meer gelukt en is de toren altijd scheef gebleven. 

Een echte functie heeft de toren nooit echt gehad in de stad. Toch is het wel een enorm belangrijk symbool geworden. De bewoners noemen het dan ook op z’n fries: “De skeve toren”. 

Blokhuispoort Leeuwarden

Een oud gebouw van Leeuwarden is De Blokhuispoort. Dit heeft een lange geschiedenis: vroeger was dit namelijk de gevangenis van de stad en verbleven hier honderden gevangenen. Tegenwoordig is het grauwe randje hier vanaf gehaald en wordt het gebruikt als cultureel bedrijvencentrum. Zo zit hier onder andere een hostel, een Drink & Eet lokaal en winkeltjes. Ook worden hier vaak evenementen georganiseerd. 

Doelesteeg Leeuwarden

Wie naar Leeuwarden komt, mag eigenlijk de Doelesteeg niet overslaan. Dit is een steeg gelegen in het centrum van de stad waar allerlei kroegen en discotheken aan gevestigd zijn. Voor de studenten is dit dé uitgaansgelegenheid van de stad. 

Stadspark de Prinsentuin Leeuwarden

Leeuwarden is een drukbezette stad met veel huizen en mensen. Toch is er ook groen aanwezig. De Prinsentuin (voormalig Lusthof van de Nassaus) is dé ontmoetingsplek voor jong en oud. Hier worden vaak festivallen en concerten georganiseerd, maar ook voor een rustige wandeling door de groene omgeving is dit een ideale plek om langs te gaan. 

Winkelcentrum Leeuwarden

Het (winkel)centrum van Leeuwarden is erg groot en heel divers. Er zijn veel winkels te vinden waar maximaal geshopt kan worden en ook horecagelegenheden zijn er veel. Het is dus ideaal om een dagje weg te gaan naar Leeuwarden! 

Bekijk het woningaanbod in Leeuwarden van NVM Makelaardij De Flexibele Makelaar.

De Flexibele Makelaar is een NVM makelaardij met NVM vestigingen in Groningen (Grootegast, Hoofdstraat 116) en Friesland (Surhuisterveen, Jan Binneslaan 2a).

Wij werken samen met: