Makelaar Appelscha (Appelskea)

Gezocht naar “makelaar Appelscha”? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wanneer wij uw huis in en om Appelscha verkopen, doen wij dat toch écht anders dan alle andere makelaars in de regio Appelscha.

Funda makelaar Appelscha

De Flexibele Makelaar is gespecialiseerd in (internet)marketing, waardoor u verzekerd bent van optimale presentatie en ranking op o.a. Funda en Google. Meer klikken op uw woning, betekent meer kijkers, wat weer bijdraagt aan een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst van uw huis.

Unieke NVM makelaardij Appelscha

Ook in Appelscha werkt De Flexibele Makelaar met Gratis Proef Verkopen (no cure, no pay; geen verkoop, geen kosten). Dit betekent dat u alleen betaalt als uw huis verkocht wordt. Verkoopt De Flexibele Makelaar uw huis niet? Dan betaalt u helemaal niets en kunt u na 6 maanden kosteloos afscheid nemen. Uw succes is ons succes, dit uiteraard met het meest optimale verkooppakket (klik hier voor meer informatie).

Nr. 1 makelaar Appelscha

Bekroond tot nummer 1 makelaarswebsite van Nederland. Het bedrijf MakelMail en vakblad Vastgoed Actueel beoordeelden meer dan 3.500 websites van makelaars en De Flexibele Makelaar rolde daar als beste uit. Gemiddeld kreeg de makelaarswebsite een 8,2 op techniek, gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en populariteit. Prachtig nieuws! Een kroon op het werk en tegelijkertijd een uitdaging om de site nóg meer te optimaliseren.

De Flexibele Makelaar Appelscha, dé (internet)marketing specialist.

Flexibele Match Appelscha

Blijf net als duizenden anderen op de hoogte van het nieuwste huizenaanbod, zo ook in Appelscha. Met de Flexibele Match blijft u ook in Appelscha gratis automatisch op de hoogte van ons (nieuwste) aanbod. Dit betekent dat wij, voordat de woning elders aangeboden wordt, contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben.

Als u zich inschrijft via deze link, dan houden wij u zowel online als offline op de hoogte van ons woningaanbod in bijvoorbeeld Appelscha. Dit betekent dat wij contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben. Dit doen wij 1-2 dagen voordat de woning op Funda komt. Tevens ontvangt u dan iedere week een overzicht van ons aanbod dat aan uw wensen voldoet. 

Appelscha

Appelscha, in het Stellingwerfs uitgesproken als Appelsche. Appelscha is een dorp gelegen in de gemeente Ooststellingwerf te provincie Friesland. Appelscha telde op 1 januari 2011 4768 inwoners.

Appelscha heeft veel te bieden en is een toeristische trekpleister vanwege haar omvangrijke natuur, het attractiepark, boerenstreekmarkten en meer.

Geschiedenis Appelscha

In 1247 wordt Appelscha voor het eerst genoemd in de boeken van het Aartsbisdom te Utrecht. In deze boeken wordt Appelscha genoemd als Appels. De uitgang 'scha' komt van de uitgang 'sche', wat bos betekent. Om deze reden Appelsche, oftewel Appelscha.

Van oorsprong behoorde Appelscha tot het vroegere graafschap Drenthe. Appelscha bestond eeuwenlang slechts uit een klein aantal boerderijen rond de Boerestreek, dat daarvoor Hoog Appelscha heette, en de buurtschappen Aekinga, Terwisscha en De Bult. Appelscha had veel last van verstuivend zand uit de duinen. Het esdorp lag ingeklemd tussen droge zandige heide en het natte veen, toen nog de Appelschaster- en Fochteloër venen genaamd. Rond 1450 werden leidijken aangelegd om het zure lekwater afkomstig van het veen uit de akkers te weren.

Vanaf 1827 breidt Appelscha met de komst van duizenden Friese arbeiders ten behoeve van de turfwinning uit, en ontstaat Appelscha. In 1881 werd een begin gemaakt met de aanleg van de bossen. De sociale omstandigheden waren in deze tijd zeer slecht. Tegen de tijd dat turf veel minder is gaan opbrengen dan steenkool, breekt er in 1888 onder de veenarbeiders een grote staking uit. Dit is het begin van georganiseerde stakingen in Nederland.

Door de grote immigratie van Friezen in de 19e eeuw is Appelscha een Friestalig dorp geworden in een omgeving waar verder het diealect Stellingwerfs gesproken wordt.

Toerisme, cultuur en omgeving Appelscha

Appelscha ligt aan de rand van het Nationaal Park, het Drents-Friese Wold, een ware toeristentrekpleister. Hiernaast zorgen in de zomermaanden ook de Opsterlandse Compagnonsvaart (als onderdeel van de Turfroute), en het attractiepark Duinenzathe voor veel bezoek. Bovendien heeft Appelscha in de omgeving pingoruïnes en ook komen in de nabije omgeving van Appelscha pingoruïnes voor.

Vlak buiten Appelscha ligt het bezoekcentrum van Staatsbosbeheer de Drents-Friese Wouden het Drents-Friese Wold van Staatsbosbeheer.

Een deel van het natuurgebied tussen Appelscha en Zorgvlied werd door HP/ De Tijd uitgeroepen tot mooiste plekje van Nederland.

Ook zijn er in Appelscha veel culturele activiteiten te doen als Boerenstreekmarkten. Deze Boerenstreekmarkten worden eens in de twee weken op zondag georganiseerd. In de bouwvak-vakantie iedere week. De boerenmarkt in Appelscha is in de wijde omgeving een waar begrip.

Rijksmonumenten Appelscha

 • Beatrixoord, laboratorium te Appelscha
 • Brugwachterswoning in boerderijvorm met in de top halfronde vensters te Appelscha
 • Modelboerderij in Vernieuwingsstijl te Appelscha
 • Damsluis, sluiswachterhuis te Appelscha
 • Damsluis te Appelscha
 • Eenvoudige woning onder zadeldak tegen topgevel met beitelingen te Appelscha
 • Eenvoudige zgn. eksteurswoning met vensters met roeden onder dwars dak tussen topgevels met topschoorsteen te Appelscha
 • Hervormde kerk, klokkenstoel op kerkhof te Appelscha
 • Voermanswoning van Staatsbosbeheer in ambachtelijk-traditionele stijl te Appelscha
 • Woonhuis in ambachtelijk-traditionele stijl te Appelscha
 • Modelboerderij in Vernieuwingsstijl te Appelscha
 • Gietijzeren provinciegrensmarkering te Appelscha

Bekijk het woningaanbod in Appelscha van NVM Makelaardij De Flexibele Makelaar.

De Flexibele Makelaar is een NVM makelaardij met NVM vestigingen in Groningen (Grootegast, Hoofdstraat 116) en Friesland (Surhuisterveen, Jan Binneslaan 2a).

Wij werken samen met: