Menu Zoeken Contact
Makelaar Bakkeveen (Bakkefean)

Makelaar Bakkeveen (Bakkefean)

In de gemeente Opsterland ligt het dorp Bakkeveen dat 1908 inwoners telde in 2015. Het dorp bevindt zich op korte afstand van Drachten en ligt in het oosten van de provincie Friesland, waar het direct grenst aan de provincies Groningen en Drenthe.

Geschiedenis Bakkeveen

In het jaar 1231 zou het dorp Bakkeveen voor het eerst besproken zijn door de veldslag die hier plaatsvond tussen de Drenten en Friezen. In 1660 is het huidige Bakkeveen ontstaan door veenontginning, maar het dorp werd tijdens de tachtigjarige oorlog verwoest door de Spanjaarden.
Bakkeveen zou het enige brinkdorp van Friesland zijn en ligt dan ook middenin een bosrijk gebied met heide en zandvlakten. De natuurgebieden rondom Bakkeveen, waaronder de Bakkeveense Duinen worden door Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en It Fryske Gea beheerd. Het rijksmonument De Slotplaats, gelegen aan de rand van de bossen, is in 2006 gerestaureerd. In de historische landhuis bevindt zich een theehuis en het achterste koetshuis fungeert als toeristisch informatiepunt.

Natuur en recreatie Bakkeveen

Bakkeveen staat vooral bekend om haar bosrijke gebied met grote zand- en heidevlakten waar veel gebruik van wordt gemaakt door wandelaars, fietsers en ruiters. Voor mindervaliden is een bospad van ongeveer 1,5 km lang aangelegd. Aan het begin van dit pad staat een uitkijktoren en bevindt zich ook het openluchtzwembad Dundelle.
Er zijn diverse vakantieparken en campings in Bakkeveen, ook vindt u hier het grootste doolhofpark van Noord-Nederland.

Sport Bakkeveen

  • VV Bakkeveen, voetbalclub
  • Outdoor Bakkeveen, survival en teambuilding
  • Rijvereniging De Dúnruters te Bakkeveen, paard- en ponyrijden
  • Biljartclub Bakkeveen
  • Bridgeclub Bakkeveen
  • Schaakclub Bakkeveen

Voorzieningen en bereikbaarheid Bakkeveen

Bakkeveen is een levendig dorp, met een gezellige kern waar zomers de horecagelegenheden vol zitten met toeristen en dagjesmensen.
Er zijn diverse voorzieningen in het dorp te vinden, zo is er een supermarkt, slagerij, bakkerij, snackbar, fietsenzaak, peuterspeelzaal, huisarts, tandarts, homeopathiepraktijk en dierenartspraktijk.

  • Christelijke basisschool Betrouwen Bakkeveen
  • Openbare basisschool De Oanrin Bakkeveen
  • Gereformeerde kerk De Mande Bakkeveen
  • Hervormde gemeente Opsterland Noord Bakkeveen

Bakkeveen is goed te bereiken met het openbaar vervoer, met de Qbuzz, lijn 18 zijn er regelmatige verbindingen naar Drachten, Heerenveen en Assen.

Bekijk het woningaanbod in Bakkeveen van NVM Makelaardij De Flexibele Makelaar Bakkeveen.

Onze partners

WhatsApp