Makelaar Briltil

Gezocht naar “makelaar Briltil”? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wanneer wij uw huis in en om Briltil verkopen, doen wij dat toch écht anders dan alle andere makelaars in de regio Briltil.

Funda makelaar Briltil

De Flexibele Makelaar is gespecialiseerd in (internet)marketing, waardoor u verzekerd bent van optimale presentatie en ranking op o.a. Funda en Google. Meer klikken op uw woning, betekent meer kijkers, wat weer bijdraagt aan een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst van uw huis.

Unieke NVM makelaardij Briltil

Ook in Briltil werkt De Flexibele Makelaar met Gratis Proef Verkopen (no cure, no pay; geen verkoop, geen kosten). Dit betekent dat u alleen betaalt als uw huis verkocht wordt. Verkoopt De Flexibele Makelaar uw huis niet? Dan betaalt u helemaal niets en kunt u na 6 maanden kosteloos afscheid nemen. Uw succes is ons succes, dit uiteraard met het meest optimale verkooppakket (klik hier voor meer informatie).

Beste makelaar Briltil

Bekroond tot nummer 1 makelaarswebsite van Nederland. Het bedrijf MakelMail en vakblad Vastgoed Actueel beoordeelden meer dan 3.500 websites van makelaars en De Flexibele Makelaar rolde daar als beste uit. Gemiddeld kreeg de makelaarswebsite een 8,2 op techniek, gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en populariteit. Prachtig nieuws! Een kroon op het werk en tegelijkertijd een uitdaging om de site nóg meer te optimaliseren.

De Flexibele Makelaar Surhuisterveen, dé (internet)marketing specialist.

Flexibele Match Briltil

Blijf net als duizenden anderen op de hoogte van het nieuwste huizenaanbod, zo ook in Briltil. Met de Flexibele Match blijft u ook in Briltil gratis automatisch op de hoogte van ons (nieuwste) aanbod. Dit betekent dat wij, voordat de woning elders aangeboden wordt, contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben.

Als u zich inschrijft via deze link, dan houden wij u zowel online als offline op de hoogte van ons woningaanbod in bijvoorbeeld Briltil. Dit betekent dat wij contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben. Dit doen wij 1-2 dagen voordat de woning op Funda komt. Tevens ontvangt u dan iedere week een overzicht van ons aanbod dat aan uw wensen voldoet.

Briltil

Briltil, wat in het Gronings ‘(de) Bril’ genoemd wordt is een dorp in de gemeente Westerkwartier en ligt in de Provincie Groningen. Het dorp is ontstaan rond 1600. De naam van het dorp is verleend naar een ophaalbrug, wat een Til genoemd wordt. Deze til lag over het Hoendiep naar de streek de Bril, wat drassig land betekent.

Briltil telt een kleine 500 inwoners (2020). Het dorp bestaat sinds 2004 uit een nieuwbouwwijk aan de oostzijde van het Hoendiep en een klein aantal historische gebouwen en een jachthaven aan de westzijde. Vlak naast Briltil ligt het dorp Zuidhorn.

De witte draaibrug over het Hoendiep wordt over het algemeen de Briltil genoemd maar heet in het echt de Brildraai. De oorspronkelijke Briltil is een oudere vaste brug er vlak naast. Deze brug ligt over de Schipsloot, die uitmondt in het Hoendiep. Het oude veerhuis bij de Brildraai is in gebruik als restaurant en dorpshuis.

Geschiedenis Britil

Het dorp ontstond net voor 1600 en wordt sinds 1575 doorsneden door het Kolonelsdiep en sinds de jaren 1650 door het Hoendiep, dat tot de jaren dertig van de 20e eeuw de hoofdvaarroute van de stad Groningen naar Friesland was.

Langs dit water werd een trekweg aangelegd, die later met puin werd verhard. Aan het diep ontstonden ondernemingen en bedrijven. In de 19e eeuw waren er een aantal pel- en oliemolens. Later kwam de scheepswerf Barkmeijer (welke ook in het dorp Stroobos een werf aanlegde) en in 1891 werd een melkfabriek gebouwd. Het dorp stond ooit bekend als de 'Zaanstreek van het Noorden'.

Met het graven van het nieuwe Van Starkenborghkanaal werd het Hoendiep minder belangrijk en nam ook de bedrijvigheid in het dorp af. De beroepsvaart maakte plaats voor de pleziervaart, waarvoor een jachthaven bij Briltil ligt.

In 2002 heeft het dorp het 400-jarig bestaan gevierd.

Voorzieningen Britil

In Briltil vindt men het in de regio zeer bekende restaurant ‘André Dokter’. De witte draaibrug is ook nog aanwezig als historische bezienswaardigheid. Voor verdere voorzieningen als een school, winkels en verenigingen is Briltil geheel aangewezen op het naastgelegen forensendorp Zuidhorn.

Bekijk het woningaanbod in Britil van NVM Makelaardij De Flexibele Makelaar.

De Flexibele Makelaar is een NVM makelaardij met NVM vestigingen in Groningen (Grootegast, Hoofdstraat 116) en Friesland (Surhuisterveen, Jan Binneslaan 2a).

Wij werken samen met: