Makelaar Burdaard (Birdaard)

Gezocht naar “makelaar Burdaard”? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wanneer wij uw huis in en om Burdaard verkopen, doen wij dat toch écht anders dan alle andere makelaars in de regio Burdaard.

Funda makelaar Burdaard

De Flexibele Makelaar is gespecialiseerd in (internet)marketing, waardoor u verzekerd bent van optimale presentatie en ranking op o.a. Funda en Google. Meer klikken op uw woning, betekent meer kijkers, wat weer bijdraagt aan een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst van uw huis.

Unieke NVM makelaardij Burdaard

Ook in Burdaard werkt De Flexibele Makelaar met Gratis Proef Verkopen (no cure, no pay; geen verkoop, geen kosten). Dit betekent dat u alleen betaalt als uw huis verkocht wordt. Verkoopt De Flexibele Makelaar uw huis niet? Dan betaalt u helemaal niets en kunt u na 6 maanden kosteloos afscheid nemen. Uw succes is ons succes, dit uiteraard met het meest optimale verkooppakket (klik hier voor meer informatie).

Beste makelaar Burdaard

Bekroond tot nummer 1 makelaarswebsite van Nederland. Het bedrijf MakelMail en vakblad Vastgoed Actueel beoordeelden meer dan 3.500 websites van makelaars en De Flexibele Makelaar rolde daar als beste uit. Gemiddeld kreeg de makelaarswebsite een 8,2 op techniek, gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en populariteit. Prachtig nieuws! Een kroon op het werk en tegelijkertijd een uitdaging om de site nóg meer te optimaliseren.

De Flexibele Makelaar Burdaard, dé (internet)marketing specialist.

Flexibele Match Burdaard

Blijf net als duizenden anderen op de hoogte van het nieuwste huizenaanbod, zo ook in Burdaard. Met de Flexibele Match blijft u ook in Burdaard gratis automatisch op de hoogte van ons (nieuwste) aanbod. Dit betekent dat wij, voordat de woning elders aangeboden wordt, contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben.

Als u zich inschrijft via deze link, dan houden wij u zowel online als offline op de hoogte van ons woningaanbod in bijvoorbeeld Burdaard. Dit betekent dat wij contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben. Dit doen wij 1-2 dagen voordat de woning op Funda komt. Tevens ontvangt u dan iedere week een overzicht van ons aanbod dat aan uw wensen voldoet.

Burdaard

Burdaard, wat in het Nederlands “Birdaard” heet is een dorp in de gemeente Noardeast-Fryslân wat in de provincie Friesland ligt. Het dorp wordt doorkruist door het water de Dokkumer Ee wat een vaarverbinding is tussen Leeuwarden en Dokkum. Hier passeren in de zomer zo'n twaalfduizend boten het dorp. Tijdens een Elfstedentocht wordt Burdaard tweemaal gepasseerd. Het dorp heeft ongeveer 1.175 inwoners.

Geschiedenis Burdaad

Rond 1250 werd de Ee tussen Birdaard en Tergracht doorgegraven. Deze rivier werd in1506 verdiept. Toen veranderde de naam van het dorp een tijdje in "Berdawerder(a)tille". In de 19e eeuw begint de rijkdom van de Burdaarders te groeien. Rond 1860 worden een aantal doorgaande wegen die door Burdaard heen gaan verhard. Dit zijn de wegen naar Jislum, Wanswerd en Steenendam.

In 1972 ging door een economische crisis een groot ruilverkavelingsproject van start. Omstreeks 2000 breidde het dorp zich flink uit na een nieuwbouwproject aan de westzijde van het dorp, langs de Dokkumer Ee.

Het dorp hoorde eerst bij de gemeente Dantumadeel. Maar na een gemeentelijke herindeling in 1984 ging het dorp over naar de gemeente Ferwerderadeel. In 1985 wordt de naam Birdaard veranderd naar de Friestalige naam, Burdaard. In 2019 is de gemeente Ferwerderadeel opgegaan in de fusie-gemeente Noardeast-Fryslân.

Wonen en werken Burdaad

Burdaard is een toeristisch aangelegd dorp en beschikt over meerdere voorzieningen. Aan de westkant van Burdaard ligt het uitbreidingsplan 'Groot Bornemeer'. Bijna alle woningen en nog beschikbare kavels grenzen aan het water dat in directe verbinding staat met de Dokkumer Ee. Aan de noordkant van het dorp zijn bij het nieuwe multifunctionele centrum 12 nieuwe patiowoningen gebouwd.

Ten oosten van Burdaard is een nieuw bedrijvenpark aangelegd. Ook dit ligt weer in verbinding met de Dokkumer Ee. Een beweegbare fietsbrug over de vaart geeft een verbinding met de Ee en maakt het bedrijvenpark ook voor watergebonden bedrijven zeer interessant. Er ligt een plan voor een bedrijfsverzamelgebouw komen met mogelijkheden tot koop of huur van units. Deze zijn voor zowel bedrijven als particulieren bestemd.

Voorzieningen Burdaad

Het dorp kent een tweetal kerken, een Hervormde en Gereformeerde. Er is een voetbalvereniging die sinds 1966 bestaat; FC Birdaard. Verder is er een tennisvereniging, een dartclub, een HandBoogVereniging  en een IJsclub Burdaard en Burdaard heeft samen met Rinsumageest de korfbalvereniging c.k.v. NQL.

Het dorp beschikt over een museum; het “Ruurd Wiersma Hûs” en stelt de schilderijen van Ruurd Wiersma die er ook gewoond heeft ten toon.

Het dorp heeft een eigen dorpshuis waarin zich ook nog een theater, bioscoop en zwembad bevinden. Het dorp kent verder de een toneelvereniging, de Christelijk Gemengde Zangvereniging "Juliana" en ook een eigen dorpskrant.

Het dorp heeft een eigen basisschool en een peuterspeelzaal. Burdaard heeft een huisarts, een supermarkt, een camping en een jachthaven. De molen (De Zwaluw) bepaalt het dorpsaanzicht en is te bezichtigen.

Bekijk het woningaanbod in Burdaad van NVM Makelaardij De Flexibele Makelaar.

De Flexibele Makelaar is een NVM makelaardij met NVM vestigingen in Groningen (Grootegast, Hoofdstraat 116) en Friesland (Surhuisterveen, Jan Binneslaan 2a).

Wij werken samen met: