Makelaar De Westereen (Zwaagwesteinde)

Makelaar De Westereen (Zwaagwesteinde)

Gezocht naar makelaar De Westereen? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wanneer wij uw huis in en om De Westereen verkopen, doen wij dat toch écht anders dan alle andere makelaars in de regio De Westereen.

Funda makelaar De Westereen

De Flexibele Makelaar is gespecialiseerd in (internet)marketing, waardoor u verzekerd bent van optimale presentatie en ranking op o.a. Funda en Google. Meer klikken op uw woning, betekent meer kijkers, wat weer bijdraagt aan een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst van uw huis.

Unieke NVM makelaardij De Westereen

Ook in De Westereen werkt De Flexibele Makelaar met Gratis Proef Verkopen (no cure, no pay; geen verkoop, geen kosten). Dit betekent dat u alleen betaalt als uw huis verkocht wordt. Verkoopt De Flexibele Makelaar uw huis niet? Dan betaalt u helemaal niets en kunt u na 6 maanden kosteloos afscheid nemen. Uw succes is ons succes, dit uiteraard met het meest optimale verkooppakket (klik hier voor meer informatie).

Beste makelaar De Westereen

Bekroond tot nummer 1 makelaarswebsite van Nederland. Het bedrijf MakelMail en vakblad Vastgoed Actueel beoordeelden meer dan 3.500 websites van makelaars en De Flexibele Makelaar rolde daar als beste uit. Gemiddeld kreeg de makelaarswebsite een 8,2 op techniek, gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en populariteit. Prachtig nieuws! Een kroon op het werk en tegelijkertijd een uitdaging om de site nóg meer te optimaliseren.

De Flexibele Makelaar De Westereen, dé (internet)marketing specialist.

Flexibele Match De Westereen

Blijf net als duizenden anderen op de hoogte van het nieuwste huizenaanbod, zo ook in De Westereen. Met de Flexibele Match blijft u ook in De Westereen gratis automatisch op de hoogte van ons (nieuwste) aanbod. Dit betekent dat wij, voordat de woning elders aangeboden wordt, contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben.

Als u zich inschrijft via deze link, dan houden wij u zowel online als offline op de hoogte van ons woningaanbod in bijvoorbeeld De Westereen. Dit betekent dat wij contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben. Dit doen wij 1-2 dagen voordat de woning op Funda komt. Tevens ontvangt u dan iedere week een overzicht van ons aanbod dat aan uw wensen voldoet.

De Westereen

De Westereen (voorheen: Zwaagwesteinde) is één van de dorpen die behoort tot gemeente Dantumadiel, een gemeente in de provincie Friesland. Het dorp heeft zo’n 5.000 inwoners.

Onder het dorp De Westereen valt Kûkherne, een klein buurtschap. In totaal omvat deze buurtschap ca. 65 huizen met ca. 150 inwoners.

Geschiedenis De Westereen

De Westereen ligt aan het westelijke einde van de zwaag van dorp Kollum, maar dit is niet altijd het geval geweest. Gemeente Dantumadeel (toen nog zo genoemd) liep in de eerste instantie in de oostelijke richting door. Toen echter het dorp Kollumerzwaag in de 14e eeuw werd gevormd, kwam de grens van de gemeente ten oosten van Zwaagwesteinde te liggen.

Naamswijziging De Westereen

Het dorp heeft niet altijd de identiteit van ‘De Westereen’ gedragen. Een enquêtecommissie heeft in 2007 de vraag gesteld hoe de dorpelingen de dorpsnaam graag willen zien. De verschillen tussen ‘De Westereen’ en ‘De Westerein’ waren erg klein. Zo klein, dat de antwoorden zelfs meerdere keren handmatig gecontroleerd zijn door verscheidende personen. Uiteindelijk werd in 2008 vastgesteld dat het dorp onder de naam De Westereen door ging.

Dit bleek niet het enige wat ging veranderen. De naam van de gemeente Dantumadiel is per 2009 officieel gewijzigd in de Friese benaming (eerst: Dantumadeel). Niet alleen de gemeente zelf, maar ook alle bijbehorende dorpen, buurtschappen en straten zijn Friestalig geworden.

Dantumadiel liep aanvankelijk in oostelijke richting door, maar toen Kollumerland aan het einde van de 14de eeuw werd gevormd, kwam de grens ten oosten van Zwaagwesteinde te liggen.

Oudere vermeldingen:

 • Westereynde (1503)
 • Op Eijnd (1511)
 • Westen Eijnde (1573)
 • Swagwesterend (1718)
 • Zwaag-Westeinde (1786)
 • Zwaag-Westeinde of Westeinde van Kollumerzwaag (1877)

Sport De Westereen

 • Voetbalvereniging V.V. Zwaagwesteinde
 • Volleybalvereniging AVIOS
 • Skeelervereniging IDS
 • Wielervereniging SC Fytris
 • Tennisvereniging T.C. Zwaagwesteinde
 • Judo-Vereniging Zwaagwsteinde
 • Tenso Karate
 • C. Zwaagwesteinde
 • De Koperen Scheepsbel
 • Sportschool Center Plantinga
 • Therapie- en trainingscentrum De Vesteynde

Bereikbaarheid De Westereen

Naast dat De Westereen goed te bereiken is via openbare wegen, is het ook goed te bereiken door een treinspoor, dat is aangelegd in 1902. Vanuit De Westereen is er een directe verbinding tussen Groningen en Leeuwarden. Ook vertrekken er meerdere bussen van en naar de Westereen.

Bekijk het woningaanbod in De Westereen van NVM Makelaardij De Flexibele Makelaar.

De Flexibele Makelaar is een NVM makelaardij met NVM vestigingen in Groningen (Grootegast, Hoofdstraat 116) en Friesland (Surhuisterveen, Jan Binneslaan 2a).

Wij werken samen met: