Makelaar Friesland (Fryslân)

Gezocht naar “makelaar Friesland”? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wanneer wij uw huis in en om Friesland verkopen, doen wij dat toch écht anders dan alle andere makelaars in de regio Friesland.

Funda makelaar Friesland

De Flexibele Makelaar is gespecialiseerd in (internet)marketing, waardoor u verzekerd bent van optimale presentatie en ranking op o.a. Funda en Google. Meer klikken op uw woning, betekent meer kijkers, wat weer bijdraagt aan een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst van uw huis.

Unieke NVM makelaardij Friesland

Ook in Friesland werkt De Flexibele Makelaar met Gratis Proef Verkopen (no cure, no pay; geen verkoop, geen kosten). Dit betekent dat u alleen betaalt als uw huis verkocht wordt. Verkoopt De Flexibele Makelaar uw huis niet? Dan betaalt u helemaal niets en kunt u na 6 maanden kosteloos afscheid nemen. Uw succes is ons succes, dit uiteraard met het meest optimale verkooppakket (klik hier voor meer informatie).

Nr. 1 makelaar Friesland

Bekroond tot nummer 1 makelaarswebsite van Nederland. Het bedrijf MakelMail en vakblad Vastgoed Actueel beoordeelden meer dan 3.500 websites van makelaars en De Flexibele Makelaar rolde daar als beste uit. Gemiddeld kreeg de makelaarswebsite een 8,2 op techniek, gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en populariteit. Prachtig nieuws! Een kroon op het werk en tegelijkertijd een uitdaging om de site nóg meer te optimaliseren.

De Flexibele Makelaar Friesland, dé (internet)marketing specialist.

Flexibele Match Friesland

Blijf net als duizenden anderen op de hoogte van het nieuwste huizenaanbod, zo ook in Friesland. Met de Flexibele Match blijft u ook in Friesland gratis automatisch op de hoogte van ons (nieuwste) aanbod. Dit betekent dat wij, voordat de woning elders aangeboden wordt, contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben.

Als u zich inschrijft via deze link, dan houden wij u zowel online als offline op de hoogte van ons woningaanbod in bijvoorbeeld Friesland. Dit betekent dat wij contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben. Dit doen wij 1-2 dagen voordat de woning op Funda komt. Tevens ontvangt u dan iedere week een overzicht van ons aanbod dat aan uw wensen voldoet.

Friesland

Friesland heeft zo’n 647.672 inwoners en het groeit met het jaar. Steeds meer mensen verhuizen naar het hoge noorden om in de provincie Friesland te gaan wonen. De drukke Randstad wordt vaak verruild voor de rust en de ruimte. Dankzij interessante banen en goedkopere woningen is Friesland een aantrekkelijk woongebied. Om nog maar te zwijgen over het verschil in prijzen in de woningmarkt.

Nieuw in Friesland? Geen probleem. Naast dat onze makelaar u helpt in het proces van kopen tot verhuizen, krijgt u als nieuwe inwoner van de provincie ook een welkomstpakket uitgereikt om informatie te krijgen over de meertalige situatie.

Friesland en taal

In de provincie Friesland wordt Nederlands en Fries gesproken. Fries is een taal, geen dialect. Het is één van de officiële bestuurstalen in de provincie. In iedere (werk)situatie kan Fries gebruikt worden: in de rechtspraak, in het onderwijs, enz. Van politieagenten wordt verwacht dat ze Fries kunnen verstaan.
Hoewel het Fries zelf een taal is, kan het wel onderverdeeld worden in meerdere dialecten. De grootsten hiervan zijn het Kleifries, het Woudfries en het Zuidwesthoeks. De kern blijft hetzelfde, maar de uitspraak verschilt in bepaalde klanken.

Friesland en De Waddeneilanden

Naast het vasteland heeft de provincie ook twaalf Waddeneilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. De eilanden zijn gelegen in een gelijknamige gemeente en tellen 24.184 bewoners. Een ezelsbruggetje om de eilanden te onthouden is ‘TVTAS’.   

Friesland en sport

Er zijn een aantal sporten die gekenmerkt worden als ‘typisch Fries’. Hier vallen de volgende sporten onder:

 • Kaatsen
 • Fierljeppen
 • Schaatsen
 • Watersport

Daarnaast mogen de profvoetbalclubs SC Heerenveen en SC Cambuur natuurlijk niet vergeten worden. Ook Sportstad Heerenveen is een sportcomplex dat bekend is door o.a. sporters als Epke Zonderland.

Gemeentes Friesland

De provincie telt 18 gemeenten:

 • Gemeente Achtkarspelen
  De gemeente Achtkarspelen telt in totaal 27.990 inwoners. Dit aantal is verspreid over 10.398 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd in Buitenpost.
 • Gemeente Ameland 
  De gemeente Ameland heeft in totaal 3.569 inwoners. Dit aantal is verspreid over 27.300 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd in Ballum.
 • Gemeente De Fryske Marren
  De Fryske Marren heeft in totaal 50.780 inwoners. Dit aantal is verspreid over 55.123 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd in Joure.·  
 • Gemeente Dantumadiel
  Gemeente Dantumadiel heeft in totaal 18.930 inwoners. Dit aantal is verspreid over 8.753 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd in Damwoude.
 • Gemeente Harlingen
  Gemeente Harlingen heeft in totaal 15.700 inwoners. Dit aantal is verspreid over 2.500 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd in Harlingen.
 • Gemeente Heerenveen
  Gemeente Heerenveen heeft in totaal 50.201 inwoners. Dit aantal is verspreid over 18.776 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd in Heerenveen.
 • Gemeente Leeuwarden
  Gemeente Leeuwarden heeft in totaal 117.947 inwoners. Dit aantal is verspreid over 21.164 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd in Leeuwarden.
 • Gemeente Noardeast-Fryslân
  Gemeente Noardeast-Fryslân heeft in totaal 45.523 inwoners. Dit aantal is verspreid over 53.523 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd in Dokkum.
 • Gemeente Oostellingwerf
  Gemeente Oostellingwerf heeft in totaal 25.466 inwoners. Dit aantal is verspreid over 22.650 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd in Oosterwolde.
 • Gemeente Opsterland
  Gemeente Opsterland heeft in totaal 30.000 inwoners. Dit aantal is verspreid over 23.000 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd in Beetsterzwaag.
 • Gemeente Schiermonnikoog
  Gemeente Schiermonnikoog heeft in totaal 950 inwoners. Dit aantal is verspreid over 19.119 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd in Schiermonnikoog.
 • Gemeente Smallingerland
  Gemeente Smallingerland heeft in totaal 55.977 inwoners. Dit aantal is verspreid over 12.617 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd in Drachten.
 • Gemeente Sùdwest Fryslân
  Gemeente Sùdwest Fryslân heeft in totaal 84.090 inwoners. Dit aantal is verspreid over 84.160 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd in Sneek.
 • Gemeente Terschelling
  Gemeente Terschelling heeft in totaal 4.710 inwoners. Dit aantal is verspreid over 67.400 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd op West-Terschelling.
 • Gemeente Tytsjerksteradiel
  Gemeente Tytsjerksteradiel heeft in totaal 31.984 inwoners. Dit aantal is verspreid over 16.100 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd in Burgum.
 • Gemeente Vlieland
  Gemeente Vlieland heeft in totaal 1.132 inwoners. Dit aantal is verspreid over 32.050 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd op Vlieland.
 • Gemeente Waadhoeke
  Gemeente Waadhoeke heeft in totaal 46.104 inwoners. Dit aantal is verspreid over 30.500 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd in Franeker.
 • Gemeente Weststellingwerf
  Gemeente Weststellingwerf heeft in totaal 25.715 inwoners. Dit aantal is verspreid over 23.000 hectare grond. Het gemeentehuis is gevestigd in Wolvega.

De Flexibele Makelaar is een NVM makelaardij met NVM vestigingen in Groningen (Grootegast, Hoofdstraat 116) en Friesland (Surhuisterveen, Jan Binneslaan 2a).

Wij werken samen met: