Makelaar Gerkesklooster (Gerkeskleaster) en Makelaar Stroobos (Strobos)

Gezocht naar “makelaar Gerkesklooster en Stroobos? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wanneer wij uw huis in en om Gerkesklooster en/of Stroobos verkopen, doen wij dat toch écht anders dan alle andere makelaars in de regio Gerkesklooster - Stroobos.

Funda makelaar Gerkesklooster en Stroobos

De Flexibele Makelaar is gespecialiseerd in (internet)marketing, waardoor u verzekerd bent van optimale presentatie en ranking op o.a. Funda en Google. Meer klikken op uw woning, betekent meer kijkers, wat weer bijdraagt aan een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst van uw huis.

Unieke NVM makelaardij Gerkesklooster en Stroobos

Ook in Gerkesklooster en Stroobos werkt De Flexibele Makelaar met Gratis Proef Verkopen (no cure, no pay; geen verkoop, geen kosten). Dit betekent dat u alleen betaalt als uw huis verkocht wordt. Verkoopt De Flexibele Makelaar uw huis niet? Dan betaalt u helemaal niets en kunt u na 6 maanden kosteloos afscheid nemen. Uw succes is ons succes, dit uiteraard met het meest optimale verkooppakket (klik hier voor meer informatie).

Nr. 1 makelaar Stroobos - Gerkesklooster

Bekroond tot nummer 1 makelaarswebsite van Nederland. Het bedrijf MakelMail en vakblad Vastgoed Actueel beoordeelden meer dan 3.500 websites van makelaars en De Flexibele Makelaar rolde daar als beste uit. Gemiddeld kreeg de makelaarswebsite een 8,2 op techniek, gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en populariteit. Prachtig nieuws! Een kroon op het werk en tegelijkertijd een uitdaging om de site nóg meer te optimaliseren.

De Flexibele Makelaar Gerkesklooster en Stroobos, dé (internet)marketing specialist.

Flexibele Match Gerkesklooster en Stroobos

Blijf net als duizenden anderen op de hoogte van het nieuwste huizenaanbod, zo ook in Gerkesklooster - Stroobos. Met de Flexibele Match blijft u ook in Gerkesklooster en Stroobos gratis automatisch op de hoogte van ons (nieuwste) aanbod. Dit betekent dat wij, voordat de woning elders aangeboden wordt, contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben.

Als u zich inschrijft via deze link, dan houden wij u zowel online als offline op de hoogte van ons woningaanbod in bijvoorbeeld Gerkesklooster en Stroobos. Dit betekent dat wij contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben. Dit doen wij 1-2 dagen voordat de woning op Funda komt. Tevens ontvangt u dan iedere week een overzicht van ons aanbod dat aan uw wensen voldoet.

Gerkesklooster - Stroobos

Gerkesklooster – Stroobos is een tweelingdorp. De dorpen liggen in de noordoosthoek van de gemeente Achtkarspelen. Kenmerkend is het open landschap. Tot 1993 behoorde een gedeelte van Stroobos bij de gemeente Grootegast, die bij de provincie Groningen hoort. Dit gaf allerlei praktische bezwaren en daarom is Stroobos destijds naar de gemeente Achtkarpselen over gegaan.

Gerkesklooster en Stroobos liggen aan het Prinses Margriet Kanaal. Dit is van groot belang voor de dorpen want de industrie kreeg daardoor al vroeg een kans in de dorpen mede door de grote bedrijven die zich daar gevestigd hebben.

Geschiedenis Gerkesklooster – Stroobos

Stroobos en Gerkesklooster vormen nu één aaneengesloten geheel. Dit was vroeger anders. Tot 1993 werd het dorp Stroobos gescheiden door de gemeentelijke grens met de gemeenten Grootegast en Achtkarspelen. Grootegast hoort bij de provincie Groningen en Achtkarspelen bij Friesland. Dit gaf allerlei praktische bezwaren. Om deze reden is het Groningse deel van Stroobos naar Achtkarspelen verhuisd. De ligging aan het Prinses Margrietkanaal/Van Starkenborghkanaal is al zeer lang van groot belang voor deze dorpen. De industrie kreeg daardoor al vroeg een kans, en in de twee dorpen zijn dan ook enige grote bedrijven gevestigd.

Ongeveer 700 meter ten noordoosten van Stroobos staat een Amerikaanse windmotor, een poldermolen die is aangewezen als rijksmonument. Daarnaast staat er in het dorp nog één monumentale boerderij.

Aanvankelijk lag in Gerkesklooster de nederzetting Wigerathorp (Gerke van Wigaradorp). De grootgrondbezitter Gercke Harkema liet er in 1240 door monniken vanuit het klooster Klaarkamp een klooster stichten, genaam Jeruzalem. Ook werd een kerk gesticht, waardoor de nederzetting één van de acht kerspels (Nederlands: kerkdorpen) werd. In de volksmond werd het klooster echter Gerckes' klooster genoemd. Dit verklaard de naam van het dorp Gerkesklooster.

Tijdens de Tachtigjarige Oorlog werd in 1571 de klok uit de kerktoren gestolen en verkocht. Deze klok hangt nu in de kerk van de Deense plaats Gadstrup.

Vroeger toen Friesland over ging naar het protestantisme, werd het klooster afgebroken. Wel bleef de brouwerij van het klooster bestaan. Deze brouwerij werd op 7 augustus 1629 als kerk in gebruik genomen. De kerk werd in 1786 vergroot en verhoogd, en werd in 1974-1975 opnieuw verbouwd. In 1926 is er ook een gereformeerde kerk gerealiseerd.

Van 1913 tot 1991 was er in Gerkesklooster een steenfabriek. De zuivelfabriek, is tegenwoordig een onderdeel van Friesland Campina. Een deel van de fabriek brandde in 2014 af, maar is volledig hersteld en uitgebreid met een nieuw pekellokaal.

Aantal inwoners Gerkesklooster – Stroobos per 1 januari 2012:

Aantal inwoners: 1135 (Gerkesklooster: 816 / Stroobos: 317)
Aantal woningen: 472 (Gerkesklooster: 347 / Stroobos: 123)

Onderwijs Gerkesklooster – Stroobos

  • PCBS De Claercamp te Gerkesklooster
  • Peuterspeelzaal Dol-Fijn Gerkesklooster
  • Sport Gerkesklooster – Stroobos
  • Gymnastieklokaal Gerkesklooster
  • Gymnastiekvereniging DIO Gerkesklooster
  • Korfbalvereniging Frigro Gerkesklooster/Stroobos
  • IJsbaanvereniging Gerkesklooster/Stroobos
  • VV GSVV Gerkesklooster/Stroobos
  • Yogalessen Gerkesklooster/Stroobos

Bezienswaardigheden Gerkesklooster – Stroobos

Het tweelingdorp Gerkesklooster-Stroobos heeft een camping/jachthaventje "de 4 Elementen",  helemaal aan de oostpunt van het schiereiland aan het Prinses Margrietkanaal.

Aan de westkant van het schiereiland is een insteekhaven waar men af kan meren.

Bekijk het woningaanbod in Gerkesklooster en woningaanbod in Stroobos van NVM Makelaardij De Flexibele Makelaar.

De Flexibele Makelaar is een NVM makelaardij met NVM vestigingen in Groningen (Grootegast, Hoofdstraat 116) en Friesland (Surhuisterveen, Jan Binneslaan 2a).

Wij werken samen met: