Makelaar Grijpskerk

Gezocht naar “makelaar Grijpskerk”? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wanneer wij uw huis in en om Grijpskerk verkopen, doen wij dat toch écht anders dan alle andere makelaars in de regio Grijpskerk.

Funda makelaar Grijpskerk

De Flexibele Makelaar is gespecialiseerd in (internet)marketing, waardoor u verzekerd bent van optimale presentatie en ranking op o.a. Funda en Google. Meer klikken op uw woning, betekent meer kijkers, wat weer bijdraagt aan een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst van uw huis.

Unieke NVM makelaardij Grijpskerk

Ook in Grijpskerk werkt De Flexibele Makelaar met Gratis Proef Verkopen (no cure, no pay; geen verkoop, geen kosten). Dit betekent dat u alleen betaalt als uw huis verkocht wordt. Verkoopt De Flexibele Makelaar uw huis niet? Dan betaalt u helemaal niets en kunt u na 6 maanden kosteloos afscheid nemen. Uw succes is ons succes, dit uiteraard met het meest optimale verkooppakket (klik hier voor meer informatie).

Beste makelaar Grijpskerk

Bekroond tot nr. 1 makelaarswebsite van Nederland. Het bedrijf MakelMail en vakblad Vastgoed Actueel beoordeelden meer dan 3.500 websites van makelaars en De Flexibele Makelaar rolde daar als beste uit. Gemiddeld kreeg de makelaarswebsite een 8,2 op techniek, gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en populariteit. Prachtig nieuws! Een kroon op het werk en tegelijkertijd een uitdaging om de site nóg meer te optimaliseren.

De Flexibele Makelaar Grijpskerk, dé (internet)marketing specialist.

Flexibele Match Grijpskerk

Blijf net als duizenden anderen op de hoogte van het nieuwste huizenaanbod, zo ook in Grijpskerk. Met de Flexibele Match blijft u ook in Grijpskerk gratis automatisch op de hoogte van ons (nieuwste) aanbod. Dit betekent dat wij, voordat de woning elders aangeboden wordt, contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben.

Als u zich inschrijft via deze link, dan houden wij u zowel online als offline op de hoogte van ons woningaanbod in bijvoorbeeld Grijpskerk. Dit betekent dat wij contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben. Dit doen wij 1-2 dagen voordat de woning op Funda komt. Tevens ontvangt u dan iedere week een overzicht van ons aanbod dat aan uw wensen voldoet. 

Grijpskerk

Grijpskerk, een dijkdorp, ligt in het noordelijk deel van de gemeente Westerkwartier (provincie Groningen) in het oud kwelderlandschap doorsneden door tal van kreken en geulen o.a. Noorder- en Zuiderriet, Ouderiet en Kommerzijlsterriet, met verspreid liggende wierden en boerderijen, en bestaat voornamelijk uit graslanden. Het landschap in West-Groningen is zeer afwisselend en kent drie hoofdtypen. Het Zuidelijk Westerkwartier heeft een streekdorpenlandschap met houtsingels die zorgen voor een afwisseling van open en besloten gebieden. Ook het Middag-Humsterland heeft een eigen karakter: een cultuurhistorisch landschap met oude sloten, dijken en wierden. Daarnaast is er het dijkenlandschap in het stroomdal   van de Oude Riet.

Ligging Grijpskerk

Grijpskerk wordt begrensd door De Lauwers, Hoendiep, Noorder- en Zuiderriet, recreatie- en natuurgebied NAM-Gaslocatie en het Van Starkenborghkanaal. Ten noorden van het Van Starkenborghkanaal liggen de gebieden Ruigewaard, stroomdal Oude Riet.

De Oude Riet was ontstaan tijdens stormvloeden in de vroege middeleeuwen. Het landschap in dit deel van het Westerkwartier leek in die tijd op het huidige Zeeland, een afwisseling van kwelders en eilanden.) De Oude Riet was daarbij de meest zuidelijke zee-inham. Aan westkant werd die begrensd door de keileemrug waarop Zuidhorn en Noordhorn liggen.

Vijfhonderd jaar vóór Christus woonden hier al mensen op drassig kweldergebied. Tevens ligt 11 km ten noorden van Grijpskerk het prachtig gebied Lauwersland. Een bewegwijzerde fietsroute van 98 km ' De Elfstenroute Lauwerslandronde' voert door dit gebied. Ten zuiden van het Van Starkenborghkanaal ligt het gebied Langewold.

Grijpskerk en omgeving - gelegen aan de Friesestraatweg (de vroegere zeedijk en Oxwerderdijk) - telt momenteel ruim 2798 inwoners. Het dorp biedt vrijwel alles wat men dagelijks nodig heeft, een ruim en gevarieerd winkelpakket, woon- en zorgcentrum scholen, sporthal, sportvelden, ijsbaan en een openluchtzwembad.

Ontstaan Grijpskerk

Het dorp is ontstaan aan een oude zeedijk (De Roder), toen de Ruigewaard werd ingepolderd in 1425. In 1505 werd een kerk gesticht door de familie Grijp. Deze kerk is in 1582 verwoest. Door de inspanning van Jonker Evert van Asschendorp is de Hervormde Kerk herbouwd.  De toren van de Hervormde Kerk dateert uit 1612, afgebroken in 1871 en is herbouwd in 2002 op het westelijke uiteinde van het kerkgebouw. In de 11e eeuw werd het gebruikelijk om kerken te voorzien van torens. In die tijd waren kerkgebouwen meestal georiënteerd, dat wil zeggen dat het koor naar het oosten was gericht. De richting van waaruit het licht over de wereld opgaat. En, nog meer symbolisch, de richting van Jeruzalem. (vandaar dat de toren van een kerk meestal aan de westgevel staat) In de 15e eeuw telde Grijpskerk twee borgen: AYKEMA BORG Gesloopt in 1768 Bewoond door de geslachten: Ayckema -- Clant -- von Inn- und Kniphausen. REITSEMA BORG Verm. gebouwd in de 1e helft 15e eeuw Gesloopt kort na 1680 Bewoond door de geslachten: Reitsema -- Grijp -- Kater -- van Burmannia -- van Asschendorp -- Sigers.

Spoorlijn en station Grijpskerk

Dit eerste station werd in 1881 vervangen door een nieuw gebouw dat in gebruik bleef tot 1976. Het werd toen vervangen door een nieuw station van het type Beilen. In de jaren negentig werd het stationsgebouw buiten dienst gesteld. Het werd door NS verhuurd aan een kunstenaar die er een atelier in vestigde. In mei 2005 is het gebouw afgebrand, mogelijk door brandstichting.

Door de spoorlijn is het dorp gegroeid en heeft het een duidelijke verzorgingsfunctie voor het Westerkwartier gekregen.

Molens in Grijpskerk

Grijpskerk telt drie molens: De korenmolen "De Kievit" uit 1899,   de poldermolen De Westerhorner uit 1829, gerestaureerd in 1988, (Molenaar: Mark Hazenberg) en de poldermolen aan het VSk "De Zwakkenburger", herbouwd 2003. Alle drie molens zijn achtkantige bovenkruiers. De twee laatst genoemde zijn in bezit van Molenstichting Westerkwartier.

Het Wolddiep, dat hier Poeldiep, ('Poel' ooit ontstaan door een dijkbreuk), wordt genoemd,  (waterloop voor afwatering van West-Vredewold)   stroomt vanuit het zuiden naar Grijpskerk.

Verenigingen Grijpskerk

 • Chr. Muziekvereniging Excelsior Grijpskerk
 • Muziekvereniging "Ons Ideaal" Grijpskerk
 • Slagwerkensemble "Procussion"
 • Walke Hofstee Ensemble
 • Chr. gemengd koor "Vocation"
 • Herv. Kerk Cantorij Grijpskerk
 • Ouderenkoor Grijpskerk
 • Sporthal Bokkediek Grijpskerk
 • Sportpark "de Enk"
 • Zwembad "de Griffioen" Grijpskerk
 • Stichting Recreatiecentrum "de Enk"
 • Schaakclub Grijpskerk
 • Fierljepvereniging Grijpskerk e.o.
 • Zwem-en Poloclub Grijpskerk
 • Jeu de Boules "de Grijpsboulers"
 • Badmintonvereniging Grijpskerk
 • Fitness
 • Gymvereniging Grijpskerk
 • Volleybalclub Grijpskerk
 • Tafeltennisvereniging Grijpskerk
 • IJsvereniging "de Vriendschap"
 • Supportersvereniging "Voetbalveren. Grijpskerk"

Scholen Grijpskerk

 • Chr. Basisschool "De Borgstee" Grijpskerk/Niezijl/Lauwerzijl
 • Openbare Basisschool "de Triangel" Grijpskerk
 • Peuterspeelzaal " 't Peuterpleintje" Grijpskerk
 • Babyboom Kinderopvang Grijpskerk
 • Voortgezet Onderwijs "Lauwerscollege" Grijpskerk

Bekijk het woningaanbod in Grijpskerk van NVM Makelaardij De Flexibele Makelaar.

De Flexibele Makelaar is een NVM makelaardij met NVM vestigingen in Groningen (Grootegast, Hoofdstraat 116) en Friesland (Surhuisterveen, Jan Binneslaan 2a).

Wij werken samen met: