Makelaar Groningen

Gezocht naar “makelaar Groningen”? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wanneer wij uw huis in en om Groningen verkopen, doen wij dat toch écht anders dan alle andere makelaars in de regio Groningen.

Funda makelaar Groningen

De Flexibele Makelaar is gespecialiseerd in (internet)marketing, waardoor u verzekerd bent van optimale presentatie en ranking op o.a. Funda en Google. Meer klikken op uw woning, betekent meer kijkers, wat weer bijdraagt aan een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst van uw huis.

Unieke NVM makelaardij Groningen

Ook in Groningen werkt De Flexibele Makelaar met Gratis Proef Verkopen (no cure, no pay; geen verkoop, geen kosten). Dit betekent dat u alleen betaalt als uw huis verkocht wordt. Verkoopt De Flexibele Makelaar uw huis niet? Dan betaalt u helemaal niets en kunt u na 6 maanden kosteloos afscheid nemen. Uw succes is ons succes, dit uiteraard met het meest optimale verkooppakket (klik hier voor meer informatie).

Nr. 1 makelaar Groningen

Bekroond tot nummer 1 makelaarswebsite van Nederland. Het bedrijf MakelMail en vakblad Vastgoed Actueel beoordeelden meer dan 3.500 websites van makelaars en De Flexibele Makelaar rolde daar als beste uit. Gemiddeld kreeg de makelaarswebsite een 8,2 op techniek, gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en populariteit. Prachtig nieuws! Een kroon op het werk en tegelijkertijd een uitdaging om de site nóg meer te optimaliseren.

De Flexibele Makelaar Groningen, dé (internet)marketing specialist.

Flexibele Match Groningen

Blijf net als duizenden anderen op de hoogte van het nieuwste huizenaanbod, zo ook in Groningen. Met de Flexibele Match blijft u ook in Groningen gratis automatisch op de hoogte van ons (nieuwste) aanbod. Dit betekent dat wij, voordat de woning elders aangeboden wordt, contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben.

Als u zich inschrijft via deze link, dan houden wij u zowel online als offline op de hoogte van ons woningaanbod in bijvoorbeeld Groningen. Dit betekent dat wij contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben. Dit doen wij 1-2 dagen voordat de woning op Funda komt. Tevens ontvangt u dan iedere week een overzicht van ons aanbod dat aan uw wensen voldoet.

Makelaar Groningen

Groningen is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en is de grootste kern in de gelijknamige gemeente. De naam van de stad kan op meerdere manieren worden uitgesproken: Grunn, Grunnen of Stad. De stad telde in 2019 202.285 inwoners en het is de grootste stad van het noorden van Nederland.

Geschiedenis Groningen: oorsprong van de naam

De oorsprong van de naam Groningen is niet zeker. Het werd in het verleden gekoppeld aan een volksverhaal over ballingen uit Troje die o.a. kastelen bouwden onder leiding van het mythische figuur Gruno. Het kasteel werd gebouwd aan de Hunze, dat ‘Grunoburg’ genoemd werd. Dichters probeerden dit verhaal te koppelen aan Groningen, maar er is geen enkel bewijs bekend om dit verhaal dan ook als echt te beschouwen.

En andere theorie over Groningen stelt dat de naam is afgeleid van mansnaam ‘Groni’. Dit verwijst naar het voorkomen van de vroege spelwijzen ‘Groningi’ en ‘Groninga’ in de elfde eeuw.

Weer een andere theorie benoemt dat de oorsprong van Groningen is dat de oude naam ‘Groeningen’ is afgeleid van ‘Groen-inge’: groene velden. Dit is een benaming voor een oen veld.

Cultuur Groningen

Volgens een onderzoek van de Regionale Cultuurindex (https://www.boekman.nl/actualiteit/cijfers-in-context/eerste-resultaten-regionale-cultuurindex-tonen-grote-verschillen-culturele-rijkdom/) staat Groningen in de top drie van het culturele aanbod dat geboden wordt per provincie. Hierbij wordt gekeken naar podiumkunsten, erfgoed, beeldende kunst, letteren en film. 

Musea

 • Groninger Museum
 • Noordelijk Scheepvaartmuseum
 • Universiteitsmuseum
 • GRID Grafisch Museum Groningen

Theaters

 • Stadsschouwburg en Oosterpoort
 • Machinefabriek
 • Groninger Forum
 • Martiniplaza
 • Aa-theater

Kunstgalerieën

 • CBK (centrum voor visuele kunst)
 • NP3 (platform voor hedendaagse kunst, met 3 locaties in de stad)
 • SIGN gallery (hedendaagse experimentele kunst)
 • Galerie with tjsalling (kunstgallerie)
 • Noorderlicht (fotografie)
 • Ann’s Art
 • Pictura

Poppodia

 • Vera
 • Simplon
 • Oosterpoort
 • OOST

Onderwijs, welzijn en sport Groningen

Groningen is een echte studentenstad. Groningen stad heeft op het gebied van hoger onderwijs De Rijksuniversiteit Groningen, Theologische universiteit, Open Universiteit, Hanze Hogeschool, Prins Claus Conservatorium en Academie Minerva. Verder zitten er door de provincie heen verspreid meerdere middelbare scholen en basisscholen.

De provincie Groningen heeft twee grote ziekenhuizen: het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Martini Ziekenhuis. Het UMCG is één van de tien traumacentra in Nederland.

Sport vloeit rijkelijk door de provincie Groningen heen. De belangrijkste voetbalclub is FC Groningen, die de KNKV beker won in 2015.

Een bijzonder evenement vindt ieder jaar op de tweede zondag van oktober plaats: de 4 Mijl van Groningen. Dit is één van de grootste hardloopevenementen van Nederland waar jaarlijks zo’n 23.000 mensen op af komen.

De Flexibele Makelaar is een NVM makelaardij met NVM vestigingen in Groningen (Grootegast, Hoofdstraat 116) en Friesland (Surhuisterveen, Jan Binneslaan 2a).

Wij werken samen met: