Makelaar Munnekezijl

Gezocht naar “makelaar Munnekezijl”? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wanneer wij uw huis in en om Munnekezijl verkopen, doen wij dat toch écht anders dan alle andere makelaars in de regio Munnekezijl.

Funda makelaar Munnekezijl

De Flexibele Makelaar is gespecialiseerd in (internet)marketing, waardoor u verzekerd bent van optimale presentatie en ranking op o.a. Funda en Google. Meer klikken op uw woning, betekent meer kijkers, wat weer bijdraagt aan een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst van uw huis.

Unieke NVM makelaardij Munnekezijl

Ook in Munnekezijl werkt De Flexibele Makelaar met Gratis Proef Verkopen (no cure, no pay; geen verkoop, geen kosten). Dit betekent dat u alleen betaalt als uw huis verkocht wordt. Verkoopt De Flexibele Makelaar uw huis niet? Dan betaalt u helemaal niets en kunt u na 6 maanden kosteloos afscheid nemen. Uw succes is ons succes, dit uiteraard met het meest optimale verkooppakket (klik hier voor meer informatie).

Beste makelaar Munnekezijl

Bekroond tot nummer 1 makelaarswebsite van Nederland. Het bedrijf MakelMail en vakblad Vastgoed Actueel beoordeelden meer dan 3.500 websites van makelaars en De Flexibele Makelaar rolde daar als beste uit. Gemiddeld kreeg de makelaarswebsite een 8,2 op techniek, gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en populariteit. Prachtig nieuws! Een kroon op het werk en tegelijkertijd een uitdaging om de site nóg meer te optimaliseren.

De Flexibele Makelaar Munnekezijl, dé (internet)marketing specialist.

Flexibele Match Munnekezijl

Blijf net als duizenden anderen op de hoogte van het nieuwste huizenaanbod, zo ook in Munnekezijl. Met de Flexibele Match blijft u ook in Munnekezijl gratis automatisch op de hoogte van ons (nieuwste) aanbod. Dit betekent dat wij, voordat de woning elders aangeboden wordt, contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben.

Als u zich inschrijft via deze link, dan houden wij u zowel online als offline op de hoogte van ons woningaanbod in bijvoorbeeld Munnekekzijl. Dit betekent dat wij contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben. Dit doen wij 1-2 dagen voordat de woning op Funda komt. Tevens ontvangt u dan iedere week een overzicht van ons aanbod dat aan uw wensen voldoet.

Munnekezijl

Munnekezijl is een dorp in de gemeente Noardeast-Fryslân. Deze gemeente ligt in de Provincie Friesland is ontstaan uit een fusie met de gemeentes Kollumerland (Nieuw Kruisland), Dongeradiel en Ferwerderadiel. In Munnekezijl wordt Kollumers gesproken (ien Muntjeziel) maar ook Frysk (Muntsjesyl). Zijl is een oude benaming voor een sluis. Het dorp Munnekezijl is vernoemd naar de sluis (zijl) van de monniken (munneke).

Het ligt ten noorden van het sluisdorp Pieterzijl, ten noordoosten van Warfstermolen, ten zuidoosten van Lauwersmeer en ten zuidwesten van Lauwerzijl. De dorpskern ten westen van de Binnensluis van de Munnikezijlsterried ligt heel dichtbij de provinciegrens van Friesland met de provincie Groningen.

Tussen de provinciegrens en de dorpskern ligt het eiland en buurtschap De Schans met een passantenhaven 't Eiland. Verder vallen ook de buurtschappen De Kolk (deels) en Krabburen onder het dorp. In 2019 telde het dorp 505 inwoners. Ten zuiden van het dorp ligt een oud boogbruggetje uit 1802, genaamd het Piepke.

Geschiedenis Munnekezijl

Munnekezijl is ontstaan in de late Middeleeuwen bij de uitwateringssluis in de Lauwers, die in 1476 door de cisterciënzer monniken van het klooster Jeruzalem te Gerkesklooster werd gebouwd. (Gerkesklooster ligt tezamen met Stroobos ook op de provinciegrens en het daargesproken dialect lijkt op het Kollumers wat ook in Munnekezijl wordt gesproken.) De sluis werd na de bouw in hetzelfde jaar nog beschadigd door bewoners van Achtkarspelen. Waarschijnlijk was men het niet eens over de aanleg van de sluis en de gevolgen voor het gebied verderop.

Aan het eind van 16e eeuw werd er een verdedigingsschans aangelegd bij het dorp, water later de buurtschap De Schans werd.

De plaats was bij het ontstaan een buurtschap van het dorp Burum. In 1665 verkreeg Munnekezijl een eigen kerk maar formeel bleef het nog een tijdlang een buurtschap van Burum. Uiteindelijk kreeg het toch een eigen dorpsstatus. Tot 2019 viel Munnekezijl onder de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland waarna deze is opgegaan in de Noardeast-Fryslân.

Voorzieningen Munnekezijl

In Munnekezijl staan twee kerken, de Hervormde en de Gereformeerde. De voetballers uit Munnekezijl spelen in Warfstermolen, en in het dorp zelf is een schuttersvereniging ‘’t Mikpunt’.

Het dorp kent een eigen dorpshuis, De Skâns. De muziekvereniging Tida Kira bestaat al sinds 1924 en jaarlijks in april vindt Muntjepop plaats.

Het dorp heeft een eigen basisschool, 't Oegh. De school is vernoemd naar het vroegere eiland 't Oegh in de Lauwerszee.

Bekijk het woningaanbod in Munnekezijl van NVM Makelaardij De Flexibele Makelaar.

De Flexibele Makelaar is een NVM makelaardij met NVM vestigingen in Groningen (Grootegast, Hoofdstraat 116) en Friesland (Surhuisterveen, Jan Binneslaan 2a).

Wij werken samen met: