Makelaar Opende

Gezocht naar “makelaar Opende”? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wanneer wij uw huis in en om Opende verkopen, doen wij dat toch écht anders dan alle andere makelaars in de regio Opende.

Funda makelaar Opende

De Flexibele Makelaar is gespecialiseerd in (internet)marketing, waardoor u verzekerd bent van optimale presentatie en ranking op o.a. Funda en Google. Meer klikken op uw woning, betekent meer kijkers, wat weer bijdraagt aan een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst van uw huis.

Unieke NVM makelaardij Opende

Ook in Opende werkt De Flexibele Makelaar met Gratis Proef Verkopen (no cure, no pay; geen verkoop, geen kosten). Dit betekent dat u alleen betaalt als uw huis verkocht wordt. Verkoopt De Flexibele Makelaar uw huis niet? Dan betaalt u helemaal niets en kunt u na 6 maanden kosteloos afscheid nemen. Uw succes is ons succes, dit uiteraard met het meest optimale verkooppakket (klik hier voor meer informatie).

Beste makelaar Opende

Bekroond tot nr. 1 makelaarswebsite van Nederland. Het bedrijf MakelMail en vakblad Vastgoed Actueel beoordeelden meer dan 3.500 websites van makelaars en De Flexibele Makelaar rolde daar als beste uit. Gemiddeld kreeg de makelaarswebsite een 8,2 op techniek, gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en populariteit. Prachtig nieuws! Een kroon op het werk en tegelijkertijd een uitdaging om de site nóg meer te optimaliseren.

De Flexibele Makelaar Opende, dé (internet)marketing specialist.

Flexibele Match Opende

Blijf net als duizenden anderen op de hoogte van het nieuwste huizenaanbod, zo ook in Opende. Met de Flexibele Match blijft u ook in Opende gratis automatisch op de hoogte van ons (nieuwste) aanbod. Dit betekent dat wij, voordat de woning elders aangeboden wordt, contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben.

Als u zich inschrijft via deze link, dan houden wij u zowel online als offline op de hoogte van ons woningaanbod in bijvoorbeeld Opende. Dit betekent dat wij contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben. Dit doen wij 1-2 dagen voordat de woning op Funda komt. Tevens ontvangt u dan iedere week een overzicht van ons aanbod dat aan uw wensen voldoet.

Opende

Opende ligt in de gemeente Westerkwartier, was voorheen onderdeel van de gemeente Grootegast en ligt in de provincie Groningen

Opende, een van de weinige dorpen in Groningen waar het merendeel Fries spreekt. Opende ligt op het einde van Groningen, het naastgelegen dorp Surhuisterveen ligt in Friesland.

De plaatsnaam 'Opende' is dan ook een verwijzing naar de ligging en betekent dus eigenlijk op het ende van Grootegast en Groningen. Op oude kaarten ziet men de naam ook wel gespeld met een trema op de e (Opënde) om te voorkomen dat het zou worden uitgesproken als de verleden tijd van openen.

Geschiedenis Opende

Vroeger was Opende niet meer dan een verzameling boerderijtjes in een achterafgelegen gebied. Door buitenstaanders werd het dorp ook wel "Caelpenne" of "Caelpende" (Kaal Opende) genoemd. Na 1800 nam de bevolking geleidelijk toe. Aan de heidekant kon men goedkoop een erfje krijgen om een hut op te bouwen. Vaak was dit niet meer dan een zogenaamde spitkeet. De mannen werkten in het veen of bij de boer en verdienden 's winters met mattenvlechten of keienkloppen enig geld. Over het zware en armoedig bestaan in deze streek in de 19e eeuw schreef jelle dam ( 1857-1935 ), zelf geboren in een spikeet, zijn jeugdherinneringen.

Het Blote Voetenpad (Blôde fuottenpaad)

Het Blote Voetenpad is een mooi en avontuurlijk wandelpad, in beheer bij Staatsbosbeheer. Dit bijzondere pad is voor jong en oud een leuk! Het Blote Voetenpad is het hele jaar open en vrij toegankelijk. Zoals u misschien heeft gelezen is onze theetuin seizoen 2015 gesloten. U kunt het pad wel gewoon lopen. Voor vragen over het Blote Voetenpad verwijzen we u naar de beheerder, Staatsbosbeheer.

Het Blote Voetenpad is natuurlijk het leukste op blote voeten. Vies worden mag hier en moet zelfs, soms is er door de modder geen ontkomen meer aan. U loopt door de prachtige Groningse natuur. Onderweg is er van alles te doen en te zien. Het pad is 1,4 km lang. Heen en terug lopen is 2,8 kilometer. Een andere optie is terug lopen via de Fryske Dyk, deze route is iets minder dan 4 km lang. De meeste bezoekers lopen het Blote Voetenpad heen en terug, meestal duurt dit inclusief de activiteiten onderweg zo’n anderhalf uur tot twee uren.

Er mogen geen honden op het Blote Voetenpad komen en een extra setje kleding voor kinderen is geen overbodige luxe.

Het Baron Theater te Opende

Het BaronTheater is het nieuwe theater in Opende (Gr.) sinds 2012. Het theater is ontstaan vanuit een initiatief van uit de Bicycle Showband Crescendo. Het sfeervolle theater wil gedifferentieerde podiumkunsten aanbieden en bijdragen aan een culturele en prettige leefomgeving. De theaterzaal biedt door de inrichting een direct contact tussen het publiek en artiesten. Met het theater hopen we een ontmoetingsplaats te realiseren voor jong en oud. Het theater draait zonder overheidsgelden en volledig op vele vrijwilligers.

Rijksmonumenten Opende

 • Hervormde kerk te Opende
 • Houten schaapskooi onder rieten dak te Opende
 • Sjallemaheerd te Opende
 • Sjallemaheerd, stookhut te Opende
 • Arbeiderswoning in ambachtelijk-traditionele stijl te Opende.

Verenigingen Opende

 • Vereniging Plaatselijk Belang Opende
 • V.V. Opende
 • Tennisclub Opende
 • Uitvaartvereniging de Laatste Eer Opende
 • Toneelvereniging Amato Opende
 • Korfbalvereniging OKO Opende
 • Volleybalvereniging DSO Opende
 • Muziekvereniging Uit Vriendschap Opende
 • Sporthal de Veste Opende
 • Bicycle Showband Crescendo Opende

Bekijk het woningaanbod in Opende van NVM Makelaardij De Flexibele Makelaar.

De Flexibele Makelaar is een NVM makelaardij met NVM vestigingen in Groningen (Grootegast, Hoofdstraat 116) en Friesland (Surhuisterveen, Jan Binneslaan 2a).

Wij werken samen met: