Makelaar Twijzel (Twizel)

Gezocht naar “makelaar Twijzel”? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wanneer wij uw huis in en om Twijzel verkopen, doen wij dat toch écht anders dan alle andere makelaars in de regio Twijzel.

Funda makelaar Twijzel

De Flexibele Makelaar is gespecialiseerd in (internet)marketing, waardoor u verzekerd bent van optimale presentatie en ranking op o.a. Funda en Google. Meer klikken op uw woning, betekent meer kijkers, wat weer bijdraagt aan een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst van uw huis.

Unieke NVM makelaardij Twijzel

Ook in Twijzel werkt De Flexibele Makelaar met Gratis Proef Verkopen (no cure, no pay; geen verkoop, geen kosten). Dit betekent dat u alleen betaalt als uw huis verkocht wordt. Verkoopt De Flexibele Makelaar uw huis niet? Dan betaalt u helemaal niets en kunt u na 6 maanden kosteloos afscheid nemen. Uw succes is ons succes, dit uiteraard met het meest optimale verkooppakket (klik hier voor meer informatie).

Nr. 1 makelaar Twijzel 

Bekroond tot nummer 1 makelaarswebsite van Nederland. Het bedrijf MakelMail en vakblad Vastgoed Actueel beoordeelden meer dan 3.500 websites van makelaars en De Flexibele Makelaar rolde daar als beste uit. Gemiddeld kreeg de makelaarswebsite een 8,2 op techniek, gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en populariteit. Prachtig nieuws! Een kroon op het werk en tegelijkertijd een uitdaging om de site nóg meer te optimaliseren.

De Flexibele Makelaar Twijzel, dé (internet)marketing specialist.

Flexibele Match Twijzel

Blijf net als duizenden anderen op de hoogte van het nieuwste huizenaanbod, zo ook in Twijzel. Met de Flexibele Match blijft u ook in Twijzel gratis automatisch op de hoogte van ons (nieuwste) aanbod. Dit betekent dat wij, voordat de woning elders aangeboden wordt, contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben.

Als u zich inschrijft via deze link, dan houden wij u zowel online als offline op de hoogte van ons woningaanbod in bijvoorbeeld Twijzel. Dit betekent dat wij contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben. Dit doen wij 1-2 dagen voordat de woning op Funda komt. Tevens ontvangt u dan iedere week een overzicht van ons aanbod dat aan uw wensen voldoet.

Twijzel

Twijzel is een typisch streekdorp. Het is een agrarisch dorp met veel monumentale boerderijen. De omgeving van Twijzel is veelzijdig. Ten noorden van de rijksweg 355 is een coulissenlandschap te vinden met dykswâlen en talrijke pingo's. Ten zuiden van de rijksweg is een min of meer moerassig terrein. De weilanden liggen daar erg laag, dit komt doordat hier vroeger turf is gestoken. De flora en fauna is hier bovendien uniek.

Geschiedenis Twijzel

De naam Twijzel komt van "Optwizel" dat "wissel", of "bij de tweesprong" betekent. Optwizel is nog steeds een straatnaam in het dorp.

In 1999 heeft Twijzel een wapen aangenomen. De tweesprong is in het wapen goed te zien. Op het hoge deel van de grond werd vroeger veel rogge verbouwd. Aan de oost/westkant van Twijzel werd de meeste grond door weidelanden in beslag genomen. De boekweit-korrel is een aandenken aan de pelmolen. In het hartschild staat een verwijzing naar de binaam van de inwoners van Twijzel. In de volksmond werden zij 'wezelingen' genoemd.

Aantal inwoners in Twijzel per 1 januari 2012

Aantal inwoners: 1099
Aantal woningen: 451

Scholen Twijzel

 • Chr Basisssch De Oanrin Twijzel
 • Lytse Wiman Twijzel
 • Peuterspeelzaal Date's Plakje Twijzel

Sport Twijzel

 • Gymnastieklokaal De Wiksel Twijzel
 • Biljartclubs 't Hoekje en Twijzel
 • Schaakclub Twijzel
 • Korfbal vereniging Olympia Twijzel
 • TwijzelIJsclub Twijzel
 • Sjoelclub 'Laat ze maar schuiven' Twijzel
 • VV SC Twijzel
 • Volleybalvereniging Nocht en Wille Twijzel

Bezienswaardigheden Twijzel

Het gebied rondom de dorpen Twijzel-Drogeham en Buitenpost-Bergum maakte deel uit van een enorme veenvlakte. Die veenvlakte ontstond doordat er een zeer slechte afwatering naar de zee toe was, en er een moeras ontstond. Die veengebieden werden in de middeleeuwen ontgonnen voor turf. Daarbij begon men vanop de hoger gelegen zandruggen sleuven te graven om het turf te ontginnen en dit te laten drogen op de hoger gelegen ruggen. De centrale assen en zandruggen waren ook dikwijls de plaats waar men de dorpen bouwden. Twijzel en Drogeham zijn daar voorbeelden van.

Oogstroute Twijzel

In de even jaren wordt in Twijzel op de 4e zaterdag van september de Oogstroute gehouden. Bedrijven in Twijzel waarbij de plattelandscultuur centraal staat, houden dan een feestelijke open dag. De toegang is gratis.

Simke Kloostermanhûs Twijzel

Simke Kloosterman was een schrijfster en dichteres. Ze debuteerde in het blad De Hollandsche Lelie, maar schreef nadat er in 1898 werk van haar opgenomen was in Sljucht en Rjucht, alleen nog maar in het Fries.

Simke Kloosterman heeft haar nalatenschap in een stichting ondergebracht die haar naam draagt. Uit de fondsen waar het bestuur van de stichting het beheer over heeft, wordt eens in de drie jaar een bedrag beschikbaar gesteld. Dit bedrag is de Simke Kloosterman-priis(prijs) en is bestemd voor kinder- en jeugdboeken. Simke Kloosterman bepaalde in haar testament dat het 'Lien' het huis en de tuin in stand moest houden en dat de stichting een deel van haar vermogen moest aanwenden voor de promotie van de Friese literatuur. Een echtpaar zonder kinderen moest huis en de tuin beheren.

De tuin heeft nog dezelfde beplanting als toen Simke er woonde. Ook het tuinhuisje is nog authentiek. In dit tuinhuisje deed Simke veel inspiratie op. De voorkamer van de woning is nog ingericht met de meubels van Simke en ook hangen er nog enkele jurken van haar. Ook is haar keuken, waar ze recepten uitprobeerde voor haar Friese receptenboek nog intact. Een bedstede is ingericht als boekenkast met daarin het complete oeuvre van Simke Kloosterman

Rijksmonumenten Twijzel

 • Kop-hals-rompboerderij met topgevel met vlechtingen, topschoorstenen met borden en met riet gedekte schuur Twijzel
 • Dwarshuisboerderij in eclectische stijl Twijzel
 • Dwarshuisboerderij, stookhok Twijzel
 • Kop-halsrompboerderij met topgevels met zesruitsvensters, lijsten met boeiborden en topschoorstenen met borden Twijzel
 • Woonhuis in eclectische stijl Twijzel

Bekijk het woningaanbod in Twijzel van NVM Makelaardij De Flexibele Makelaar.

De Flexibele Makelaar is een NVM makelaardij met NVM vestigingen in Groningen (Grootegast, Hoofdstraat 116) en Friesland (Surhuisterveen, Jan Binneslaan 2a).

Wij werken samen met: