Makelaar Zoutkamp (Sâltkamp)

Gezocht naar “makelaar Zoutkamp”? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wanneer wij uw huis in en om Zoutkamp verkopen, doen wij dat toch écht anders dan alle andere makelaars in de regio Zoutkamp.

Funda makelaar Zoutkamp

De Flexibele Makelaar is gespecialiseerd in (internet)marketing, waardoor u verzekerd bent van optimale presentatie en ranking op o.a. Funda en Google. Meer klikken op uw woning, betekent meer kijkers, wat weer bijdraagt aan een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst van uw huis.

Unieke NVM makelaardij Zoutkamp

Ook in Zoutkamp werkt De Flexibele Makelaar met Gratis Proef Verkopen (no cure, no pay; geen verkoop, geen kosten). Dit betekent dat u alleen betaalt als uw huis verkocht wordt. Verkoopt De Flexibele Makelaar uw huis niet? Dan betaalt u helemaal niets en kunt u na 6 maanden kosteloos afscheid nemen. Uw succes is ons succes, dit uiteraard met het meest optimale verkooppakket (klik hier voor meer informatie).

Nr. 1 makelaar Zoutkamp

Bekroond tot nummer 1 makelaarswebsite van Nederland. Het bedrijf MakelMail en vakblad Vastgoed Actueel beoordeelden meer dan 3.500 websites van makelaars en De Flexibele Makelaar rolde daar als beste uit. Gemiddeld kreeg de makelaarswebsite een 8,2 op techniek, gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en populariteit. Prachtig nieuws! Een kroon op het werk en tegelijkertijd een uitdaging om de site nóg meer te optimaliseren.

De Flexibele Makelaar Zoutkamp, dé (internet)marketing specialist.

Flexibele Match Zoutkamp

Blijf net als duizenden anderen op de hoogte van het nieuwste huizenaanbod, zo ook in Zoutkamp. Met de Flexibele Match blijft u ook in Zoutkamp gratis automatisch op de hoogte van ons (nieuwste) aanbod. Dit betekent dat wij, voordat de woning elders aangeboden wordt, contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben.

Als u zich inschrijft via deze link, dan houden wij u zowel online als offline op de hoogte van ons woningaanbod in bijvoorbeeld Zoutkamp. Dit betekent dat wij contact met u opnemen indien wij denken dat wij een geschikte woning voor u gevonden hebben. Dit doen wij 1-2 dagen voordat de woning op Funda komt. Tevens ontvangt u dan iedere week een overzicht van ons aanbod dat aan uw wensen voldoet.

Zoutkamp

In Groningen in de gemeente De Marne ligt het dorp Zoutkamp. In het Gronings wordt dit uitgesproken als Zoltkamp en in het Fries Sâltkamp. De ligging van Zoutkamp verwijst naar zijn ligging aan de voormalige Lauwerszee (nu Lauwersmeer) en telt ongeveer 1215 inwoners.

Geschiedenis Zoutkamp

De eerste vermelding van Zoutkamp dateert uit 1418 en lag strategisch aan de monding van het Reitdiep in de Lauwerszee. Tot 1876 was de enige toegang tot de stad Groningen vanaf zee. De industrie in Zoutkamp was destijds vooral gericht op visserij, waarbij de vrouwen in de fabrieken werkten. Toen in 1960 de Lauwerszee werd afgesloten en de haven verplaatst werd naar Lauwersoog, verdween in Zoutkamp een groot deel van bedrijvigheid en levendigheid in het dorp.
Nadat de fabriek van Heiploeg verplaatst was naar buiten de bebouwde kom, kwam er een grote ruimte vrij bij het dorpscentrum. De gemeente De Marne die in 1990 ontstaan is heeft hierbij de kans gegrepen om de haven en kade in Zoutkamp aan te pakken. Daarnaast is de dorpskern sterk verbeterd, door de aanleg van een project Esonstad en een promenade met horeca om zo ook het toerisme te versterken.

Voorzieningen en recreatie Zoutkamp

In Zoutkamp is een supermarkt en zijn diverse basisvoorzieningen te vinden, ook voor de water(sport)liefhebber. Daarnaast is er een ruim aanbod aan horecagelegenheden. Er is een haven om voor korte of langere periode aan te leggen en diverse campings om te overnachten.

Sinds jaar en dag vinden elk jaar festiviteiten plaats rond de visserij. Sinds 1958 heeft Zoutkamp ook een Vlaggetjesdag die elk jaar met Pinksteren wordt gehouden en later over meerdere dagen werd uitgespreid. De festiviteiten trekken elk jaar enkele tienduizenden bezoekers. In het nabijgelegen Pieterburen is de bekende Zeehondencrèche dat jaarlijks vele bezoekers trekt.

Scholen Zoutkamp

 • OBS Solte Campe (basisschool)
 • PC Basisschool Ichthus (basisschool)

Sport Zoutkamp

 • Enjoy Streetdane
 • Buitengewoon Bootcamp
 • Biljartclub De Poedel
 • Watersportvereniging Soltcamper Rill
 • Wandelclub
 • Schuttersvereniging De Zeearend
 • Voetbalvereniging Zeester

Bereikbaarheid Zoutkamp

Via lijn 65 en lijn 165 van de bus kan men richting Groningen reizen. De afstand naar Groningen is ongeveer 30 kilometer en naar Leeuwarden 48 kilometer. In Zoutkamp is ruime gelegenheid tot (gratis) parkeren.

Bezienswaardigheden Zoutkamp

 • Zoutkamp de Batterij is een prachtig en statig herenhuis dat zeer in het zicht op de dijk van Zoutkamp is gelgen. Rond 1870 is de woing gebouwd voor de sluiswachter. Tegenwoordig is het pand in gebruik als woning. 

Het pand is gelegen aan de oude zeedijk, hier heeft het huis haar naam dan ook aan te danken. Vroeger had Zoutkamp de functie als verdediging, er stonden vele kanonnen op de dijk van Zoutkamp opgesteld.

Vroeger, voordat de grote sluis Zoutkamp met de Nittershoek verbond, liep de zeedijk dwars door het dorp. De Batterij staat op de plek waar een haakse bocht was, zeer strategisch natuurlijk.

 • Vissersmonument Zoutkamp is een Vissersvererning opericht na de vreselijke storm van 6 maart 1883, genaamd “Hulp in nood”. Tijdens deze storm kwamen 121 vissers om het leven, waarvan 9 Zoutkampers. 

In het begin van het voorjaar van 1183 was het prachtig weer, de vissers wilden er dan ook graag uit om wat te verdienen. Ze trokken dan ook naar het Scholveld bij Borkum. Echter sloeg het weer op 5 maart om en ontwikkelde zicht op 6 maart een zeer zware storm met torenhoge goven. Vele schepen zijn dan ook vergaan tijdens deze storm. 

Op 8 maart 2008 werd deze ramp herdacht, het was toen 125 jaar geleden dat het gebeurde. 

Bekijk het woningaanbod in Zoutkamp van NVM Makelaardij De Flexibele Makelaar.

De Flexibele Makelaar is een NVM makelaardij met NVM vestigingen in Groningen (Grootegast, Hoofdstraat 116) en Friesland (Surhuisterveen, Jan Binneslaan 2a).

Wij werken samen met: