2021: vernieuwde regels omtrent het aanvragen van uw energielabel

2021: vernieuwde regels omtrent het aanvragen van uw energielabel

Het energielabel van een woning is verplicht bij het verkopen, verhuren en opleveren van huizen en appartementen. Tot en met 2020 kon u dit zelf online aanvragen tegen een kleine bijdrage, maar vanaf 2021 ligt alles anders. 

Vanaf dit jaar heeft minister Ollongren de regels aangescherpt wat betreft het aanvragen van een energielabel en de methode hoe dit wordt aangevraagd. De nieuwe bepalingsmethode (NTA 8800) heeft een nieuwe indicator voor de energieprestatie. Hierdoor vervalt de oorspronkelijke methode van het aanvragen van het energielabel.

Op afspraak komt er een erkend deskundige bij u thuis die uw woning inspecteert en berekent hoeveel energie er bijvoorbeeld nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling. Op basis van zijn bevindingen geeft hij een energielabel af.

Naast de wijziging in de bepalingsmethode is er ook een wijziging in het financiële plaatje. Gemiddeld kan het aanvragen van een energielabel zo’n €190,- kosten (voor een eengezinswoning). Woont u in een appartement, dan kost het gemiddeld €100,-.

U kunt hier meer over lezen op de website van het Rijksoverheid

Wilt u hierover meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met De Flexibele Makelaar op om dergelijke zaken te bespreken.

WhatsApp kan ook! +31 6 29 35 73 15 (dit telefoonnummer kan alleen gebruikt worden voor WhatsApp).

Wij werken samen met: