Corona update bouwwereld en hypotheekrente

Corona update bouwwereld en hypotheekrente

Gevolgen corona in de woningbouwwereld

In de woningbouw wereld zijn de gevolgen van de corona crisis inmiddels goed voelbaar; het aantal verkochte nieuwbouwwoningen is met 47% gedaald sinds de crisis begon. De timing is slecht want dit is vaak de beste tijd van het jaar voor de verkoop van nieuwe projecten. In de zomer stagneert deze verkoop altijd iets. Om dit te keren zijn er wellicht steunmaatregelen nodig om het investeringspeil van de burger, van gezinnen vooral, weer omhoog te halen. Dit zal het consumentenvertrouwen ook een boost geven, men is dan meer genegen om toch weer te investeren in baksteen en toekomst.

 Toch heeft de coronacrisis niet een hele grote invloed op het banenverlies in de bouw. Uit een onderzoek waaraan 481 bouwbedrijven mee deden blijkt dat 66% hun personeelsbestand zal behouden en sommigen zullen zelfs nieuwe mensen aan nemen. Dit valt samen met de promotie van banen in de bouwsector.

Iets stijgende hypotheekrente na lockdown

De coronacrisis drukt haar stempel inmiddels op het verloop van de hypotheekrente. Op het moment dat onze Minister-President de intelligente lockdown aankondigde lag de hypotheekrente 0,27% lager dan nu. Dit geldt voor een korte en lange restevast-periode, maar vooral langere looptijden zijn op dit moment duurder. De voorspelling is wel dat de hypotheekrente weer wat gaat stabiliseren in de nabije toekomst.

Maandelijkse update

We vinden het belangrijk u op de hoogte te houden van de laatste trends rondom de impact van het nieuwe coronavirus op de woningmarkt. Omdat de cijfers steeds minder schommelingen laten zien, zullen we de frequentie echter iets omlaagbrengen. Vanaf nu praten we u daarom iedere maand bij, in plaats van om de twee weken. De volgende update vindt begin juni plaats.

Wilt u hierover meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met De Flexibele Makelaar op om dergelijke zaken te bespreken.

WhatsApp kan ook! +31 6 29 35 73 15 (dit telefoonnummer kan alleen gebruikt worden voor WhatsApp).

Wij werken samen met: