Corona voorwaarden en koopovereenkomst

Corona voorwaarden en koopovereenkomst

Nu we het Coronavirus in ons land hebben, kan het gebeuren dat er onvoorziene zaken voorvallen waardoor de eigendomsoverdracht plaatsvindt op een andere datum dat afgesproken is. Bijvoorbeeld door ziekte, ziekenhuisopname of een maatregelen door de overheid.

De NVM heeft met een team juristen en makelaars hiervoor speciale “Coronaclausules” opgesteld welken op maat gemaakt kunnen worden door De Flexibele Makelaar en kunnen worden opgenomen in de koopovereenkomst.
Hoe werkt dit?

Voor zowel de koper als de verkoper is het van belang dat alles op tijd en zonder “gedoe” afgerond wordt. De koopovereenkomst is leidend voor de datum wanneer de eigendomsoverdracht plaats vindt. Dat er dan vervolgens zich zaken voordoen als bijvoorbeeld banken die dicht zijn (waardoor mogelijk de financiering te laat afgerond wordt), ziekte, sluiting van een notariskantoor of een algeheel straatverbod waardoor u niet kunt verhuizen voorvallen is juridisch gezien geen reden om “alles af te blazen”. Sterker nog: in veel gevallen is het ook geen reden om de datum te verplaatsen, wat mogelijk hoge boetes tot gevolg kan hebben.

Wij kunnen u helpen om dergelijke scenario’s en risico’s te vermijden en te voorkomen middels het gebruik van clausules in de koopovereenkomst waarin de afspraken duidelijk in verwerkt worden. Het zorgt er namelijk voor dat de overdracht uitgesteld kan worden zonder eventuele hoge boetes. Een dergelijke “coronavoorwaarde” is net als de financieringsvoorbehouden, bouwkundige keuringsvoorwaarden en voorbehouden verkoop eigen woning geen verplichting om op te nemen in een koopovereenkomst.

Wilt u hierover meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met De Flexibele Makelaar op om dergelijke zaken te bespreken.

WhatsApp kan ook! +31 6 29 35 73 15 (dit telefoonnummer kan alleen gebruikt worden voor WhatsApp).

Wij werken samen met: