Corona zorgt voor een grote huurstijging landelijke gebieden

Corona zorgt voor een grote huurstijging landelijke gebieden

De gemiddelde prijs van een huurwoning blijft in landelijke gebieden maar stijgen. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers transactiedata vrije sector huurwoningen van NVM en VGM NL (29 april 2021). De komst van het coronavirus heeft het wonen in de stad minder aantrekkelijk gemaakt. Door het vele thuis zitten heeft dit mensen doen beseffen dat de buitenruimte van het landelijke gebied én de extra meters woonoppervlakte meer dan welkom is. En dat voor hetzelfde geld in een landelijk gebied! 

Het landelijke gemiddelde voor een woning in de vrije sector lag in het 1e kwartaal van 2021 op €1136,-. Waar de trend in grote steden als Amsterdam en Amstelveen ondertussen een stagnatie of zelfs een daling laat zien, blijven deze in de landelijke gebieden juist stijgen. 
Dit geldt ook voor de transactieprijzen van koopwoningen.

Friesland is qua gemiddelde huurprijs per m2 nog steeds één van de aantrekkelijkste gebieden van Nederland, samen met Drenthe. Met een gemiddelde huurprijs per m2 van €9,14 is de stijging ten opzichte van een jaar geleden slechts 4,8%. Ter vergelijking: in Noord-Holland is de gemiddelde kale huurprijs €17,31 per m2. Deze is gemiddeld 1,4% gestegen in het afgelopen jaar.

Bron: https://www.nvm.nl/nieuws/2021/huurprijsontwikkeling/ 

Wij werken samen met: