Hoe bezichtig je een huis?

Hoe bezichtig je een huis?

Eindelijk heb je een huis met potentie gevonden dat je graag wilt bekijken en beoordelen. Maar hoe pak je zo’n bezichtiging aan? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van onderhoud? Geen zorgen! Hier volgen een paar handige tips die je kunnen helpen bij het bezichtigen van een woning, zodat jij als een echte pro voor de dag komt.

  • Voordat je de woning in bent geweest, is het belangrijk om de buurt te bekijken. Hoe voel je je daar? Zou je je er 's nachts veilig voelen? Zijn er voorzieningen zoals scholen, supermarkten, restaurants en parken in de buurt? Hoe is de parkeergelegenheid rondom de woning? Wat vind je van de mensen die er rondlopen?
  • Check daarna de buitenkant van het huis, inclusief muren, dak, schilderwerk en voegwerk. Let op de staat van het huis en neem foto's (als dit mag! Vraag dit natuurlijk altijd even) voor een objectieve beoordeling later.
  • Check de fundering, de leeftijd van het huis, dak en voegen, en of er scheuren zichtbaar zijn. Let op de staat van de kozijnen, het hout en de kleur van het houtwerk, en of er dubbele beglazing aanwezig is. Dit kan schelen voor het aanwezig energielabel.
  • Check de installaties, waaronder de verwarming, het aantal groepen en fases, en of er asbest in de woning aanwezig is. Kijk ook of er wellicht een ondergrondse tank in de tuin ligt.
  • Check het interieur, inclusief de indeling van het huis, of de deuren en ramen gemakkelijk openen en sluiten, of er genoeg opbergruimte is voor je spullen, of de keuken groot genoeg is naar jouw smaak en van alle gemakken is voorzien.

Om te bepalen wat het huis écht waard is, kun je hulp inschakelen van De Flexibele Makelaar. Wij staan je graag bij tijdens een bezichtiging en letten op dingen waar je misschien niet aan hebt gedacht. Daarnaast helpen we je graag mee met in de onderhandeling met de verkopende partij.

Meer weten hoe we jou kunnen helpen? Lees er meer over op onze website of stap eens binnen op één van onze kantoren in Surhuisterveen of Grootegast voor een kopje koffie!

Wij werken samen met: