In een jaar tijd is de concurrentie onder kopers verdubbeld

In een jaar tijd is de concurrentie onder kopers verdubbeld

In een jaar tijd zijn het aantal reacties op een te koop staande woning verdubbeld. De concurrentie is gestegen met 8,3% per aangeboden woning. Verkopers kregen vooral in Noord-Holland meer reacties per woning. 

Flevoland had eerder de koppositie, maar inmiddels heeft Noord-Holland het overgenomen. Kopers nemen het ook nog volop tegen elkaar op in Flevoland. In Utrecht, Zuid-Holland en Groningen is dat ook het geval. Overijssel en Zeeland heeft de minste concurrentie. 

De woningmarkt raakt steeds meer op slot. Doordat de bereikbaarheid van een nieuwe woning tegenwoordig zo lastig is, zetten steeds meer mensen hun plannen voor verkoop opzij. 

Dit jaar ligt het aantal mensen dat aangeeft een woning te willen kopen, 8,5% lager dan vorig jaar. Het aantal contactaanvragen met makelaars is gedaald met bijna 17%. 

De plannen om te verkopen neemt af, maar ook de plannen om een woning te kopen. Vorig jaar november steeg het aantal mensen nog dat een woning wilden verkopen, dit jaar is de intentie om te verkopen gedaald met 2,5%. 

De afgelopen drie maanden was het geen goed moment om aan een woningtransactie te beginnen. Het koopvertrouwen is gedaald met 3,3% en het verkoopvertrouwen 1,8%. 
Het vertrouwen in de woningmarkt is hiermee aan het wegzakken en er wordt ook niet verwacht dat dit het komende halfjaar zal verbeteren. 

Bron: https://vastgoedactueel.nl/concurrentie-onder-kopers-blijft-toenemen/ 

Wij werken samen met: