Makelaardij in Coronatijden

Makelaardij in Coronatijden

In de noordelijke provincies kunnen we gelukkig zeggen dat het Corona virus (nog) niet in die mate heeft toegeslagen als in het zuiden van het land. In tijd van crisis voelen we ons samen één in Nederland; de noordelijke ziekenhuizen hebben patiënten opgenomen uit Brabant e. Om het zorgpersoneel aldaar te ontlasten. Verdrietig ook voor de families van deze patiënten, hun geliefden liggen ziek in het verre Friesland, Groningen of Drenthe.

Hier en daar horen we zorgen over deze opnames. Want hoe komt het dan wanneer de piek van Corona gevallen hier in het Noorden zal toeslaan? Is er dan nog wel ruimte voor deze patiënten? Naast deze zorgen begrijpt iedereen dat we het met elkaar moeten dragen. De Minister President en de Koning drukten ons dit al op het hart.

Ook in de Makelaarswereld zijn de gevolgen van het Corona virus voelbaar. Dit uit zich bijvoorbeeld in telefoontjes van klanten die zich zorgen maken over hun eigen gezondheid omdat ze verkoudheidsklachten of in een risicogroep vallen. Als De Flexibele Makelaar wordt onze flexibiliteit meer dan ooit aangesproken. We hebben voeren een streng protocol gevoerd op de richtlijnen van het RIVM.

Dit betekent bijvoorbeeld dat we kijkers van een woning verzoeken om met maximaal twee personen te komen opdat de afstand van 1,5 meter van elkaar in stand gehouden kan worden. Dit houdt ook in dat wij niet meer aanwezig zijn bij aktepasseringen bij de notaris. Uiteraard hebben we hierover nauw contact met de notarissen waarmee wij zaken doen.

We hebben op dit moment nog meer contact met de klant dan normaal gesproken, met die uitzondering dat het overgrote deel telefonisch of digitaal geschiedt. We vernemen graag hoe het met u gaat. Want bij eventuele verkoudheidsklachten bij de klant terwijl er een afspraak gepland staat willen we toch samen kijken naar alternatieven.

Dit zou bijvoorbeeld een bezichtiging via video-call op WhatsApp of via een videoconference op Zoom. De afspraak verzetten met hoop op betere tijden kan natuurlijk ook, al is de markt ondanks alle Coronaperikelen nog steeds oververhit.

Het is te merken dat de scholen dicht zijn. Ouders met kinderen vinden het lastig om opvang te zoeken wanneer zij een bezichtiging hebben gepland. Toch vragen we om met niet meer dan twee personen te komen. Het gaat om de gezondheid van de klant maar ook om die van onze medewerkers. Over het algemeen wordt heel vol begrip op gereageerd. Het blijkt overigens toch dat oudere mensen de richtlijnen erg lastig vinden, het is een gewaarwording van de gezondheidsgevaren uiteraard. Wij proberen hier ook heel begripvol doch streng mee om te gaan.

Hoe dan ook, in tijd van nood vernemen we hier meer dan ooit het gevoel van de “Mienskip”, een Fries woord voor onze maatschappij, maar dan als één geheel. Wat zoveel wil zeggen is dat we het samen gaan overwinnen!

Wilt u hierover meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met De Flexibele Makelaar op om dergelijke zaken te bespreken.

WhatsApp kan ook! +31 6 29 35 73 15 (dit telefoonnummer kan alleen gebruikt worden voor WhatsApp).

Wij werken samen met: