Nieuwe trend: familiehypotheek

Nieuwe trend: familiehypotheek

Wanneer het financiële plaatje er niet veel belovend uitziet, kan het lastig zijn om een woning aan te kopen. Toch is er een oplossing: de ‘familiehypotheek’. Een vermogend familielid dat jou geld kan lenen is zelfs aantrekkelijk voor iedere geldverstrekker- én ontvanger. 

Het concept van een ‘familiehypotheek’ is eigenlijk heel simpel. Heb je een familielid dat vermogend is en wat geld aan jou wil lenen, ten behoeve van de aankoop van een woning? Dit is zeker een optie en mag zelfs het volledige aankoopbedrag zijn, of een gedeelte van het aankoopbedrag. Op deze manier is het aantrekkelijk om voor vermogende Nederlanders die deze lening verstrekken, want zo ontvangen zij meer rente over hun spaargeld.

Wat zijn dan de voorwaarden van zo’n regeling? Dit staat helemaal vrij en dit mag het familielid zelf bepalen! In 2022 mag je bij de bank niet een hypotheek meer aangaan van het volledige bedrag (100 % van de woningwaarde), maar bij een familielid mag dit zeker wel. In overleg mogen jullie dit namelijk helemaal zelf bepalen hoe jullie dit willen invullen. Dit geldt dus voor alles: de voorwaarden, de lening, het bedrag, de looptijd en de rente.

Mocht je niet helemaal weten hoe je het financieel wilt doen, maar wil je wel een woning kopen? Praat dan eens een keertje met je oom op die ene verjaardag of stuur je nicht eens een bericht. Wie weet wat er mogelijk is!

Wij werken samen met: