Rente stijgt in coronacrisis? Nog steeds van de historisch lage hypotheekrente profiteren?

Rente stijgt in coronacrisis? Nog steeds van de historisch lage hypotheekrente profiteren?

Nederlandse hypotheekrentes stijgen momenteel nog steeds tijdens deze coronacrisis, dit ondanks alle steunmaatregelen van de centrale banken. Een groot deel van de hypotheekverstrekkers heeft inmiddels de hypotheekrentes verhoogd, waardoor een huis kopen duurder (dreigt) te worden.

Rente-experts van geldverstrekkers als bijvoorbeeld Obivion, ING en ABN Amro verwachten dat de hypotheekrente omhoog zal gaan in de komende periode. Volgens het economisch bureau van de ABN AMRO geldt deze stijging zowel voor leningen met een korte als voor leningen met een lange rentevaste looptijd. U kunt daarom nog steeds voor een rentevaste periode kiezen.

Velen zijn echter de afgelopen jaren al over de streep gegaan met het oversluiten van een hypotheek of het nieuw kopen van een andere woning om van de lage hypotheekrente te kunnen profiteren. De afgelopen jaren hebben veel mensen hun hypotheek overgesloten om te profiteren van de lage rente.

Helaas hebben velen te snel de rente vast gezet, waarna de rente nog verder daalde. Nu de coronacrisis aangebroken is, begint de gemiddelde rente licht te stijgen. Het lijkt volgens velen daarom nu nog een goed moment om een (nieuwe) hypotheek af te sluiten.

De rentestand is nog steeds historisch laag, een rente onder de 1 procent voor 10 jaar rentevast met Nationale Hypotheek Garantie is gelukkig nu nog steeds haalbaar.

Laagste hypotheekrentes (op 27-3-2020 11:30)

(met Nat. Hypotheek Garantie)

  • 1 jaar ASR 0,75 %
  • 5 jaar ASR 0,80 %
  • 10 jaar ABN AMRO 0,94 %
  • 15 jaar Allianz 1,24 %
  • 20 jaar Allianz 1,30 %

Wat gaat u doen als de rente stijgt? Huis verkopen? Rentevaste periode verlengen? Hypotheek oversluiten? Nieuwe woning kopen tegen misschien lagere maandlasten? Wellicht is het verstandig om dit te gaan bespreken met een specialist. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Wilt u hierover meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met De Flexibele Makelaar op om dergelijke zaken te bespreken.

WhatsApp kan ook! +31 6 29 35 73 15 (dit telefoonnummer kan alleen gebruikt worden voor WhatsApp).

Wij werken samen met: