Rood energielabel steeds minder in trek bij verkoop

Rood energielabel steeds minder in trek bij verkoop

Bij de verkoop van een woning is de energiezuinigheid steeds belangrijker. Uit onderzoek is gebleken dat woningen met een rood energielabel worden verkocht tegen een groeiende prijskorting.
 
Dankzij het energielabel kunnen kopers sinds 2008 al inschatten wat de stookkosten zijn van de te koop aangeboden woning. Een groen energielabel is voordeliger in stookkosten en kopers zijn ook bereid om meer te betalen voor de aankoop van de woning.
 
Kopers zijn door de jaren heen steeds kritischer geworden, wanneer de focus wordt verlegd van de zuinigste naar de meest onzuinige woningen.
Een koopwoning met een rood energielabel wordt momenteel tegen een prijskorting van gemiddeld 6% verkocht. In de transactieprijzen tekent deze korting zich steeds duidelijker. Dit geldt voor zowel eengezinswoningen, appartementen, in de stad en op het platteland.
 
Een koopwoning met een rood energielabel staat niet alleen voor hogere stookkosten, maar ook voor een kostbaardere verduurzaming in de toekomst. Kopers lijken meer rekening te houden in hun aankoop met de hogere kosten.

Wij werken samen met: