Ruimer wonen, een veranderde woonwens!

Ruimer wonen, een veranderde woonwens!

Door Corona zijn we vaker thuis, waardoor een derde van de huizenbezitters de wens heeft om ruimer te wonen. Dit willen ze wel, maar het liefst wel zonder te verhuizen. Een grotere tuin en een thuiskantoor zijn veelgenoemde redenen voor het ruimer willen wonen.

Verhuizen is wel een optie, zoals bijvoorbeeld naar een woning die meer buitenaf staat, maar veelal wel binnen de grenzen van de eigen provincie. Inwoners van Zeeland, Brabant en Limburg willen het minst graag verhuizen naar een andere provincie.

In tegenstelling tot de favorieten van mannen, een sportkamer, zwembad of de welbekende ‘mancave’, geven vrouwen de voorkeur voor een inloopkast. Een badkamer met bad en/of jaccuzi ontbreekt ook zeker niet op het wensenlijstje van vrouwen.

In het afgelopen anderhalve jaar heeft iets minder dan een vijfde van de huizenbezitters een woning bezichtigd. Het is de kunst om door de bestaande inrichting van de woning te kijken; dit blijkt voor meer dan de helft van de kijkers een lastig punt. Veelal probeert men zich voor te stellen dat ze er zelf wonen; daarbij behoort het inbeelden van een verbouwing wel vaak tot de mogelijkheden.

Wij werken samen met: