Wat doet de val van het kabinet met de woningmarkt?

Wat doet de val van het kabinet met de woningmarkt?

De val van het kabinet-Rutte 4 heeft invloed op veel belangrijke kwesties, zoals de woningmarkt, op pauze gezet, wat leidt tot frustratie bij veel partijen en makelaars. Volgens vele belangenorganisaties kan het vormen van een nieuw kabinet anderhalf jaar duren, waardoor de vooruitgang van nieuwe wetten wordt vertraagd en de onzekerheid blijft. Ook de huizenmarkt lijdt onder deze politieke onzekerheid.

Wat denken we van de nieuwe wetten die in de maak waren voor huur (Wet betaalbare huur) en meer nieuwbouw voor meer woonruimte? Volgens Wieger van der Velde van De Flexibele Makelaar worden veel gevoelige onderwerpen (direct) stopgezet totdat een nieuw kabinet aantreedt en de nieuwe begroting vast wordt gesteld.

Wat gebeurt er nu bijvoorbeeld met de hevige stikstofdiscussie, het huurbeleid, het asielbeleid en de nieuwbouw? Dit blijft dus allemaal nu grotendeels liggen. De bouwsector wacht op nieuwe bouwwetten en een kabinetsvisie op stikstofvermindering. Echter, met de huidige politieke instabiliteit zullen vrijwel al deze plannen blijven liggen, wat weer zorgt voor onduidelijkheid en een nog groter wordend tekort aan woningen.

Wij werken samen met: