Woninginbraken dalen met een derde in Friesland

Woninginbraken dalen met een derde in Friesland

Leeuwarden, 3 juni 2020 - Het aantal woninginbraken is Friesland is vanaf het begin dit jaar tot en met april met een derde gedaald vergeleken met vorig jaar. Dit goede nieuws gaat echter samen met de stijging van schuurinbraken; dit is met een dikke 15% gestegen. Bron van deze cijfers is ‘Independer’, zij deden onderzoek naar recente politiecijfers.

Woninginbraken in Friesland

Het aantal woninginbraken in de provincie Friesland daalt zienderogen wat uiteraard goed uitpakt voor Friese woningbezitters en huurders. In de periode januari tot en met april 2019 werden er in totaal 416 woninginbraken in Friesland gepleegd. Dit jaar is dit aantal in dezelfde periode duidelijk lager met 285 woninginbraken. 

 Ook op landelijk niveau is sprake van dalende aantallen woninginbraken. De belangrijkste reden hiervoor blijkt toch het ‘thuiswerken’ op grote schaal. Inbrekers durven het niet meer aan in woningen. Echter, daardoor wijken ze meer uit naar onbeheerde panden zoals bijgebouwen.

 Stijgende trend inbraken schuren en garages

De coronacrisis houdt inbrekers niet van het ‘werk’ af, ze plegen meer inbraken in kelderboxen, schuren en garages. Deze trend laat zich landelijk zien; een stijging van 24% van geregistreerde inbraken in april.

 Zo ook in Friesland, hier steeg het aantal schuurinbraken met bijna 9%. Alle onderzoeksresultaten zijn te vinden op de woninginbrakenmonitor van Independer.

 Goede dekking verzekering erg belangrijk

Volgens schade-experts is een inbraak in je kelderbox of schuur welke op je woonadres geregistreerd staan gedekt via de inboedelverzekering. Maar dan moet er wel echt sprake zijn van inbraak, de open deur telt niet mee daarin. Andere regels gelden er wanneer de garage of box op een ander adres staat geregistreerd. Dan wordt het een kwestie van opgeven bij je verzekeringsmaatschappij.

Wilt u hierover meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met De Flexibele Makelaar op om dergelijke zaken te bespreken.

WhatsApp kan ook! +31 6 29 35 73 15 (dit telefoonnummer kan alleen gebruikt worden voor WhatsApp).

Wij werken samen met: