Zo bespaar jij op je vaste lasten

Zo bespaar jij op je vaste lasten

2023 is tot nu toe een duur jaar gebleken met de stijgende inflatie. Heb jij je oog laten vallen op je droomwoning, maar vraag je je af of je de lasten wel kunt dragen? Of wil jij gewoon wat geld besparen, terwijl je in je huidige woning blijft wonen? Er zijn verschillende manieren waarop jij geld kunt besparen!

  • Begin met je verzekeringen. Door jaarlijks te controleren of andere verzekeringen wellicht voordeliger voor jou zijn, kun je soms tientallen euro’s besparen! Let op eventuele kortingen als je meerdere verzekeringen afsluit bij dezelfde verzekeraar of als er veranderingen zijn in je persoonlijke situatie, die je eventueel ook kunt gebruiken om je verzekering aan te passen. 
  • Je hypotheek is waarschijnlijk je grootste maandlast. Er zijn verschillende manieren om hierop te besparen, zoals het oversluiten van je hypotheek, rentemiddeling of een verlaging van je renteopslag. Vraag je hypotheekadviseur naar je mogelijkheden! 
  • Een veelbesproken onderwerp dit jaar: energie besparen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Kijk naar isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp voor langdurige besparingen. Schakel ’s nachts alle lampen uit, zet de kachel uit en haal alle stekkers uit het stopcontact: alles om op korte termijn te besparen.
  • Controleer of je niet te veel betaald voor internet, bellen en/of televisie. Overweeg het opzeggen van je tv-abonnement als je het toch niet gebruikt (want hallo, we hebben tegenwoordig toch Netflix en Videoland!?) en controleer of je niet te veel betaald voor internet. 
  • Als laatste: onderhoud aan je woning is ook een manier om geld te besparen. Wel op de lange termijn! Regelmatig onderhoud kan voorkomen dat je later grote problemen krijgt met je woning, waardoor je dus veel geld moet uitgeven.

Wil jij nog meer weten over eventuele bijkomende kosten bij het aankopen van een woning? Wij kunnen je altijd verder helpen!  Neem nu contact met ons op (0512-369122 of info@flexibele-makelaar.nl) of kom eens binnen op ons kantoor in Surhuisterveen of Grootegast voor een kop koffie! 

Wij werken samen met: