Zonnepanelen nemen? Dit is waarom het een goed idee is!

Zonnepanelen nemen? Dit is waarom het een goed idee is!

Energiezuinigheid is dé topic van 2022. Dit is wel gebleken in de verkoop van woningen: vaak wordt er eerst gekeken naar de kleur van het energielabel voordat er een bezichtiging wordt ingepland. Eén manier om uw energielabel groener te krijgen is het laten plaatsen van zonnepanelen. En om deze redenen is dit een goed idee. 

Geldbesparing

Zonnepanelen zijn erg populair geworden in de afgelopen jaren, maar heeft vooral het afgelopen jaar een echte stijging in populariteit gemaakt. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de stijgende energielasten. Zonnepanelen heeft namelijk veel voordelen, maar het grootste voordeel: het scheelt enorm in de portemonnee. Gratis energie wordt namelijk van de zon afgetapt en dit zorgt ervoor dat de kosten van de energierekening aanzienlijk lager worden. De aanschaf is natuurlijk een investering, maar deze investering is vaak gemiddeld binnen 10 jaar al terug verdiend. Zonnepanelen hebben een houdbaarheidsdatum van gemiddeld 25 jaar, dus tel uit uw winst!

Waardestijging van uw woning 

Omdat energiezuinigheid zo belangrijk is geworden in een zoektocht naar een woning, zoeken kopers hier dus ook echt gericht op. Met het plaatsen van zonnepanelen wordt dus daardoor uw woning aantrekkelijker voor een koper én dus meer waard. Kopers spreekt een groen energielabel namelijk ontzettend aan.

Milieuvriendelijk 

Nog een hot topic van de afgelopen jaren: milieuvriendelijk en milieubewust leven. Ook daar dragen zonnepalen een steentje aan bij. Het opwekken van zonne-energie is namelijk een duurzame vorm van energie. Dit is dus goed voor het milieu! Ook gaan zonnepanelen hand in hand met ‘groene stroom’. Groene stroom wordt gemaakt uit hernieuwbare energiebronnen. Denk hierbij aan zon, wind, water en bepaalde vormen van biomassa. Met de opgewekte energie van zonnepanelen is groene stroom dus gemakkelijk binnen te halen!

Subsidie

Afhankelijk van in welke gemeente u woont kan het zijn dat u nog een subsidie kunt aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen. Het kiezen voor groene energie is namelijk iets dat enorm wordt gestimuleerd door de (regionale) gemeente. Dit houdt dus in dat u geld kunt aanvragen voor de aanschaf en het installeren van de zonnepanelen. Informeer hierover bij uw gemeente!

Wij werken samen met: